Anmeldelser Danish fighters Dansk MMA MMADK Ugens mest læste

Det “sympatiske” bæst er en ærlig fortælling om den lille mands kamp

Det “sympatiske” bæst er en ærlig fortælling om den lille mands kamp

Mikkel Parlo fandt sin vej i livet som MMA-fighter, fordi han som “den lille” ikke gad at finde sig i at blive trynet i skolegården.

[usr 5 text=”false”]

Bæstet - Mikkel Parlo

Han er ikke specielt høj, ej heller særlig stor. Den lille dreng leger vilde lege og passer sig selv ude i skolegården på Dyssegårdskolen. Væk fra de dødkedelige skoletimer, der ofte ender med en morfar på bordet eller en tur på kontoret. Til gengæld finder han sig ikke i at blive provokeret, bare fordi han er lille.

“Fuck dig, du skal ikke bare vælge en at tryne, der er mindre end dig”.

LÆS OGSÅ: Mikkel Parlos bog “Bæstet” på hylderne 30. oktober 

Den lille dreng hedder Mikkel. I dag kender du ham nok som Mikkel Kjer Parlo, der lever af at banke andre mænd i haller og kasinoer rundt omkring i verden. Med andre ord er han professionel MMA-fighter og Danmarks måske største MMA-talent.

Den urolige skoledreng med Tourettes syndrom og høj retfærdighedssans har i dag forvandlet sig til et sympatisk bæst, som mange danske unge ser op til.

Selvbiografien “Bæstet” om Mikkel Parlos liv udkom for blot nogle uger siden som den første danske bog om MMA. En sport, som før var blevet set på med dyb foragt, har nu fået sin første bog i samarbejde med Danmarks største forlag Gyldendal. Mikkel Parlo har under de skarpe lamper i Vangede fortalt sin livshistorie til debutforfatteren og journalisten Nikolaj Albrectsen.

Rodløs
Vi får et dybt indblik i Mikkels til tider svære opvækst med koncentrationsproblemer i skolen, forældrenes skilsmisse, masser af slagsmål enten i hooliganmiljøet eller i byen og generelt livet som rodløs teenager.

Om alenemoderen, der bor i en 50 kvadratmeter lejlighed med fire børn. Om faderen, der efter to års fravær sætter alt ind som far og rollen som manager. Om den vrede, men på samme tid følsomme Mikkel, der prøver at finde sit ståsted og rolle i samfundet.

Indtil han som 12-årig efter flere holdsportsgrene og skoleophold finder ro, tilhør og ikke mindst accept i kampsportsklubben Shooters. Her var der plads til ham, her var der ikke skældud. Her fandt han sin retning i livet.

“Det var dér, tanken strejfede mig første gang. Jeg vil være verdensmester”.

LÆS OGSÅ: Mikkel Parlo taler nyudgivet bog og comeback-kamp i Tyskland 

Det brutale game
I sin beretning har Mikkel heller ikke lagt fingre imellem. Sløret bliver løftet for det til tider brutale game.

Hvorfor det meget omtalte brud med tidligere cheftræner Tue Trnka skete på så et afgørende tidspunkt i karrieren. Hvordan en samtale, et telefonopkald og senere en konfrontation i klubben pludselig kan sætte en stopper for flere års samarbejde. Et op til gunstigt samarbejde mellem to af Danmarks største MMA-personligheder.

Hvordan man som ung fighter presses op i en krog af den store MMA-organisation Bellator. Der er ikke meget forhandling om vilkårene i kontrakten og presset om at præstere og underholde på samme tid er massivt. Opholdet i den luksuriøse ørken Las Vegas er ikke bare lutter lagkage.

Til en lægeundersøgelse skjuler Mikkel en hjernerystelse for at få lov til at kæmpe i finalen måneden efter. Ellers får man måske ikke en chance igen? Man skal jo skabe sig et navn! Fordi der desværre ikke er noget, heller ikke helbreddet, der er vigtigere end showet og publikums euforiske råben og skrigen. Suk!

“The show must go on”.

Det store udland

Det hele synes dog alligevel det værd. Mikkel beskriver, hvordan det stadig er den bedste følelse i verden, når man har slået sin modstander ud. I det sekund forsvinder bekymringerne, man er rolig, man er høj på adrenalin, man er udødelig! Men alt har sin pris.

På den anden side af Atlanten er alting meget anderledes. Klubberne er store, moderne og professionelle, men tonen er rå, ekstremt konkurrencepræget og mentaliteten meget virkelighedsfjern. Der er ikke plads til tvivl, dialog eller nervøsitet. Her handler det om at slå sig på brystet som en gorilla og sige, at man er en vinder.

“Du er ikke nervøs for noget, du er en mester. Du er en vinder”, svarer Parlos amerikanske træner, når han ønsker en dialog omkring sin nervøsitet op til semifinalekampen mod Jason Butcher.

Ensomheden og overtræningen sætter sine spor, og Mikkel savner sine venner og familie i Danmark. Der har han folk omkring sig, som virkelig holder af ham og vil ham det bedste. Ude er godt, men hjemme er bedst.

“Dit korsbånd er revet over”, lyder meldingen fra lægen efter kort tids ophold og træning i Danmark.

LÆS OGSÅ: Mikkel Parlo sejrer enstemmigt i comeback-kamp – VIDEO

Ja, vejen til en succesfuld MMA-karriere har i sandhed ikke været let for Mikkel Parlo – hverken som lille eller som voksen. Han vil ikke bare have penge for pengenes skyld. Det med at blære sig med dyre biler og andre materielle goder har aldrig sagt ham noget. Han vil bare have en økonomisk tryghed, så han kan gøre det, han er født til. Han vil være et bæst igen. Han vil være verdensmester.

Bogen er letlæselig og udgør rimelige 250 sider. Fortællingen fra Mikkel er ærlig – dog uden unødig dramatik, og det afspejler hans personlighed ret godt. Man slipper dog ikke for lidt for mange kapitler om MMA-sportens begreber, historie og industri – både internationalt og nationalt. Noget der for nogen kan virke som en kedelig genudsendelse, men for andre en interessant og essentiel del af bogen.

Det mest facsinerende ved bogen er et inblik i Mikkels tankeunivers fra Dyssegårdskolen i Gentofte til Bellator i Las Vegas. Et kompleks tankeunivers fyldt med drømme, tvivl, tro og håb.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »