Danish fighters Dansk MMA Debat MMADK

Klumme: Et historisk år for MMA i Danmark

Klumme: Et historisk år for MMA i Danmark

 

Verdens største MMA-liga Ultimate Fighting Championship (UFC) har eksisteret siden 1993. I over 20 år kunne de entusiastiske danske fans af sporten “kun” prale af et enkelt dansk navn i UFC.

Det var den danske MMA-pioner Martin “The Hitman” Kampmann, som i 2006 havde pakket rejsekufferten i Aarhus og satses alt på livet som professionel MMA-fighter i USA.

LÆS OGSÅ: Klumme: Hvorfor søger nogle stjerner væk fra UFC?

Begejstringen var massiv i Danmark. En succesfuld MMA- og UFC-rejse for Martin Kampmann ville åbne døren for de unge, sultne danske fightere herhjemme. Der gik dog en del længere tid end forventet.

Sporten kæmpede stadig med dens misforståede omdømme, og den almene dansker var med dyb foragt ikke interesseret i den voldelige sportsgren.

Men tid heler alle sår. Barriererne skulle først nedbrydes. Først efter 17 danske kampe i UFC og næsten et årti senere havde en ny dansker klemt sig ind i varmen. Derfra tog snebolden fart og banede vejen for et historisk år for MMA i Danmark.

Tro det eller ej. Danmark går foråret i møde med tre danske UFC-fightere i aktion. Hvem havde troet det for blot et år siden?

De tre omtalte fightere hedder Nicolas Dalby, Damir Hadzovic og senest Anna Elmose, som alle vil træde ind i den famøse oktagon med Dannebro over hovedet.

Historie bliver skrevet på mange måder. Nicolas Dalby var den første til at følge op på Martin Kampmanns UFC-succes i det store Amerika. Damir Hadzovic var med bosniske rødder den første dansker med anden etnisk baggrund. Sidst men ikke mindst var Anna Elmose den første danske og skandinaviske kvinde i UFC. Alle fra hovedstadsklubben Rumble Sports.

Men vi må ikke glemme andre store danske MMA-fightere som fx Mikkel Parlo, Joachim Christensen og Søren Bak, som alle banker på døren hos UFC-præsident Dana White. Og vi må bestemt heller ikke undervurdere den vanvittige interesse for UFC-superstjerner som Conor McGregor og Ronda Rousey.

LÆS OGSÅ: Klumme: Gør popcorn klar til UFC-karneval på lørdag 

En kombination af det hele har formået at højne interessen for MMA og UFC i Danmark. Gaven er større medieopmærksomhed med bl.a. Viasats nye TV-aftale med UFC.

Nyd det, og lad os håbe, at det varer længe og kun bliver større og større.

Søndag den 10. april kæmper Nicolas Dalby og Damir Hadzovic for sig selv, men også for MMA-sporten i Danmark. Slagene finder sted i Kroatiens hovedstad Zagreb, og du kan følge med direkte på Viaplay.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »