Andre kampsport Danish fighters Dansk MMA Månedens mest læste MMADK Ugens mest læste

Mikkel Parlo forklarer Danish Open-deltagelse

Mikkel Parlo forklarer Danish Open-deltagelse

Mikkel Parlo

Danmarks største brasiliansk jiu jitsu-turnering fandt sted den 16.-17. april i FrederiksborgCentret i Hillerød. Et af deltagerne var en af Danmarks største MMA-fightere Mikkel Parlo, som havde valgt at stille op i begynderklassen som hvidbælte i både gi og no gi.

Parlos deltagelse i begynderklassen vakte kritik blandt nogle folk, der fandt det urimeligt, at Parlo skulle prøve kræfter imod nybegyndere. Parlo gik professionel som MMA-fighter i 2010, men var først for nylig begyndt at træne med gien – den traditionelle kampsportsdragt.

MMADK rettede henvendelse til Mikkel Parlo for at høre hans svar på kritikken.

“Jeg har kun hørt positive ting omkring min deltagelse, og jeg må indrømme, at jeg ikke havde lagt mærke til kritikken, før jeg blev gjort opmærksom på den af MMADK. Da jeg så nu har været inde og læse tråden om emnet (på martialarts.dk), så kan jeg se, at det drejer sig om tre mennesker, hvoraf den ene af dem forholder sig anonym, og der er da også en del positive kommentarer at finde i tråden. Når alt kommer til alt, så vil jeg koge det ned til, at der er nogle mennesker, som ser glasset som halvtfyldt, og nogle som ser det som halvttomt. Min egen oplevelse var, at flere af deltagerene synes, at det var sjovt at få lov til at kæmpe mod mig. Der var da også flere af dem, som kom over og sagde, at det havde været sjovt at møde mig”, sagde Parlo som svar på kritikken.

Danish Open er igennem årene blevet gennemført på baggrund af IBJJF-reglementet, som er det største forbund inden for brasilianske jiu-jitsu. Deraf kommer nedenstående regel, som ikke tillader judo-sortbælter, brydere med stor erfaring eller professionelle MMA-fightere at stille op i begynderklassen som hvidbælte.

“The athlete who has proven to be a black belt in judo, has proven experience* in wrestling, wrestling Olympic or Greco-Roman, or has fought MMA professionally, can not participate in any league as a white belt.

* In the U.S., having competed at the college level or higher. In other countries, have competed in events nationwide.”

Men hverken Mikkel Parlo eller stævnearrangør Shimon Mochizuki kendte til den omtalte regel.

“Jeg var faktisk ikke klar over denne regel. Jeg kendte kun til, at hvis man er sortbælte i judo, ville man ikke kunne deltage som hvidbælte. Det beklager jeg meget. Det sker ikke igen”, skrev Mochizuki efter stævnet på debatforummet Marialarts.dk.

“Jeg kendte ikke til reglen. Havde jeg gjort det, havde jeg fulgt den”, fortalte Parlo til MMADK.

“Nej, det har jeg ikke (fortrudt det). Jeg ville da meget gerne have stillet op i en højere bæltegradsklasse. Men jeg spurgte, hvordan det fungerede og fik at vide, at jeg skulle stille op i den bæltegrad, jeg havde i gi og no-gi, så det gjorde jeg”.

Parlo ser ufortrødent tilbage på oplevelsen til Danish Open, hvor han i alt høstede tre guldmedaljer. Det var nemlig en sjov og lærerig oplevelse, beretter det 26-årige MMA-stortalent.

“Min motivation var, at jeg gerne ville konkurerere, da jeg ikke havde kæmpet i lang tid, og så ville jeg gerne prøve at kæmpe med gi. I gi vandt jeg min vægtklasse og tabte min tredje kamp i den åbne vægtklasse til vinderen af den åbne klasse. I no-gi var der ingen i min vægtklasse -91 kg, så jeg rykkede op i -97 kg for at få kampe. Her vandt jeg -97 kg klassen og den åbne klasse”. 

“Det var sjovt og lærerigt for mig at stille op i en grapplingturnering for første gang i omkring 10 år, og hvis der bliver mulighed for det, og jeg har tid, gør jeg det gerne igen”.

Mikkel Parlo afventer i øjeblikket en kamp i den nordamerikanske MMA-organisaion Bellator MMA.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

8 Responses

 1. Folk der kritisere Mikkel’s deltagelse i grappling turnering, har enten ikke forstand på kampsport eller også har de intet fornuftigt i deres liv at tage sig til udover at sidde hjemme på sofaen og krydrer røv.
  At Mikkel tør at komme ud af sin komfortzone, lære nye aspekter og udfordre sig selv synes jeg er yderst positivt og noget flere top atleter burde gøre hvis det ellers passer i deres program.
  Der er kæmpe forskel fra at kæmpe Pro MMA til at kæmpe bjj, og ifølge regelsættet skulle Mikkel også stille op i samme bælte kategori dagen efter i no-gi.
  Stop med alt det tuderi og kom ned og træn i stedet for

 2. Bjj er jo ikke Mma eller grappling. Selvfølgelig er han ikke begynder eller uøvet. Men så må det være op til arrangørende at finde en passende klasse til ham.. Og da han ikke vandt alle kampe, var der tydeligtvis også andre, der var malplaceret, eller også var det nogenlunde ok hvor han var 😉 desuden er det god motivation for de andre deltagere, at rulle med en pro kæmper – selvom det er en en anden sportsgren 😉

 3. Forstår ikke hvordan, at man kan kritisere ham for det, men hvis Mikkel godt kan lide, at udfordre sig selv og komme ud af sin komfortzone, så er der dansk mesterskab i brydning den 28. maj
  Jeg har hørt, at Mark Madsen også stiller op

 4. Anonyme tastatur krigere skal da bare lukke røven, hvis du ikke en gang har dit navn på dine opslag så er dine ord lig nul og nix i min verden.. jeg syntes at det er stort at MMA drengene vovede sig ud og prøve kræfter med noget nyt..

 5. Mikkel har aldrig været den skarpeste kniv i skuffen, så jeg tror på ham, når han siger, han ikke kendte til reglerne. Jeg tror ikke, at Mikkel besidder tilstrækkelig situationsfornemmelse eller eftertænksomhed til overhovedet at have tænkt over, at det var en lusket handling. For at blive ved det filosofiske: Mikkel er bare et tomt glas.

  Men hans trænere burde have vidst bedre. De ved tydeligvis også bedre, men har på tåkrummende vis valgt at bide fast i deres tandbeskyttere og angribe deres kritikere, i stedet for oprigtigt at krybe til korset og indrømme, at det ikke kun var dumt, fordi det åbenlyst var i strid mod reglerne, men at det også var totalt i strid mod god sportsånd.

  Arte Suaves defensive buzzword, “komfortzone”, prøver at frame situationen som at folk er nederen fordi de træder på en gut, der tør prøve noget nyt. Faktum er, at Parlo har minimum 6 års erfaring med grappling. Nej, selvfølgelig har han ikke viet hvert et vågent øjeblik til det det. Nej, han lader ikke til at være et gudsbenået naturtalent inden for området. Men mon ikke han har en del flere tricks oppe i ærmet, for ikke at nævne en helvedes masse mere performanceerfaring, end de almindelige dødelige, der arbejder 9-5 og har trænet et par gange om ugen det sidste halve års tid? “De syntes det var sjovt, at få lov til at kæmpe mod mig! :)” er en nuttet og naiv måde at se på tingene på, men selvom de prøver at få det drejet over til på en eller anden måde at handle om at Mikkel på det nærmeste gjorde turneringen en tjeneste ved at dukke op og grapple med nybegynderne, så var det jo i sidste ende bare en svinestreg.

  Tsk tsk, Uartig Suave.

 6. Kan sgu ikke forstå hvorfor folk bliver sure over sådan noget her! Det handler jo om at få erfaring, så det er da guld værd at få lov til at kæmpe mod en Bellator kæmper som Mikkel Parlo! Jeg var ærget over at jeg ikke kom til at kæmpe mod ham, det jo ligemeget om man taber. Ville kunne forstå at folk var sure hvis han havde stillet op i en amatør MMA kamp med slag og spark osv., men når det bare er grappling kan jeg ikke se hvorfor det er så forkert..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »