International MMA MMADK Nye kampe

UFC lancerer ny division med titelkamp, men uden Cyborg

UFC lancerer ny division med titelkamp, men uden Cyborg

 

Tirsdag annoncerede UFC lanceringen af en fjervægtsdivision for kvinder. En titelkamp er allerede forhandlet på plads, dog uden Cris Cyborg, der anses som den bedste kvindelige fjervægter i verden. 

ESPN lagde kanal til en historisk udmelding tirsdag aften. UFC annoncerede, at en titelkamp imellem Holly Holm og Germaine de Randamie skal lancere UFC’s første fjervægtsdivision for kvinder. Datoen er den 11. februar til UFC 208 i Brooklyn.

LÆS OGSÅ: Aldo: Titelkamp mod Holloway allerede på plads

Men den historiske udmelding står i skyggen af fraværet af stjernen Cristiane Justino. Den brasilianske fighter, som er bedre kendt under tilnavnet “Cyborg”, har i mange år været anset som den bedste kvindelige fjervægter i verden. Hun er ubesejret i 17 kampe og siden 2005, “kun” plettet af en positiv dopingtest i 2011.

Cyborg i dyb depression

Cyborg fortalte i sidste uge til netmediet MMAFighting, at hun blev tilbudt titelkampen i februar. Men den 31-årige fighter kunne ikke være klar inden marts, fordi hendes krop havde brug for hvile. De seneste gange har hun gennemført store vægttab for at klare den tilladte vægtgrænse, og det har blandt andet ført til en svær depression.

 

UFC var dog ikke meget for at vente på Cyborg. I stedet skal amerikanske Holly Holm, som de fleste kan huske for hendes choksejr over superstjernen Ronda Rousey, kæmpe om titlen imod hollandske Germaine de Randamie. Hollænderens seneste sejr kom imod den nu pensionerede dansker Anna Elmose, hvor hun vandt på teknisk knockout i første omgang.

Blandede følelser 

Efter UFC’s annocering står Cyborg med blandede følelser. Hun er glad for lanceringen af divisionen, men mener også, at hun, uanset resultatet af Holm vs. Randamie, er den ægte fjervægtsmester.

LÆS OGSÅ: Cyborg lukker øjet på modstander med ny TKO-sejr – VIDEO

“Alle ved, at jeg er fjervægtsmesteren. Jeg har været ubesejret i 10 år i min division. De har kun sat bæltet på spil for at sælge kampen over for nye MMA-fans. Fx kommer Holly ind til kampen med to nederlag i træk og skal til at kæmpe om titlen. De rigtige fans ved, hvad der er ægte,” sagde Cyborg til MMAFighting.

Holm har tabt begge kampe siden storsejren over Ronda Rousey. De Randamie har vundet to ud af tre seneste kampe siden 2013. Hendes seneste nederlag kom til UFC’s nuværende bantamvægtsmester, Amanda Nunes

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

6 Responses

  1. 145lbs ?? Hvem skal hun møde ? Marloes Choenen er den bedste 145lbs kæmper i verden der ikke hedder Cyborg og hun har allerede tabt til Cyborg 2 gange.. Julia Budd og Megan Anderson er de eneste to jeg kan komme i tanke om der har et nogenlunde niveau og er på størrelse med Cyborg… Og Budd er ældre en Cyborg og ikke nær så talentfuld.. Megan er det rneste unge stortalent i divisionen, men mangel på erfaring ville gøre hende chanceløs mod Cyborg.. Havde hellere set en 125lbs division, sådan rent talentmæssigt

    1. Lad os nu se hvordan Holm gør det som 145’er, hun er trods alt dygtig, men tvivler på at hun kan holde sig på benene hvis Cyborg vælger at tage hende til gulvet. Der er bare ingen pt der kan gøre Cyborg noget, hun er for stor, stærk og alt for brutal på fødderne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »