International MMA MMADK Sidebar artikel

UFC 211’s udvalgte kamp: Gulvkamps-ekspert vs. højlydt slagsbror.

UFC 211’s udvalgte kamp: Gulvkamps-ekspert vs. højlydt slagsbror

Stævnet UFC 211 er spækket med spændende kampe med en masse på spil. Men jeg har valgt én kamp ud, som skiller sig mest ud. Weltervægtskampen mellem jiu-jitsu-troldmanden Demian Maia og slagsbroren Jorge Masvidal.

 

Analyse af Minik Nielsen

Demian Maia mod Jorge Masvidal er Den Udvalgte. Det er nummer tre mod nummer fem i weltervægtsdivisionen. Det handler om, hvem kommer til at stå forrest i køen til en chance om bæltet.

De to fightere er nærmest diametrale modsætninger. En jiu-jitsu-mester med 10 mesterskaber bag sig og en baggårdsslagsbror med videoer på YouTube til at bevise sine evner.

 

Hvordan har de klaret sig?

Demian Maia bliver 40 år til november og har kæmpet for UFC i snart 10 år og har 24 kampe under bæltet. Han har kæmpet om mellemvægtstitlen og er nu ubesejret i sine seneste seks kampe, hvor han kun er blevet ramt af 13 slag – tilsammen! En helt utrolig bedrift i sig selv.

Jorge Masvidal har en lidt mere plettet tid i MMA, som afspejler sig i hans MMA-rekord. Den tæller 32 sejre og 11 nederlag. Han har skiftet meget mellem letvægt og weltervægt. Han har kæmpet for UFC siden 2013 og har ni sejre og fire nederlag. I sig selv en respektabel UFC-rekord, men ikke til en plads iblandt de bedste i de to divisioner. Indtil nu.

 

Hvad er der på spil?

Der er intet officielt om, at dette er en titel-eliminator, men ud fra ranglisten kunne det godt se sådan ud. Masvidal har vundet sine seneste tre kampe og slog i januar fanfavoritten Donald Cerrone på teknisk knockout i en overbevisende præstation.

Han har lavet en masse støj på det seneste og gjort sig bemærket udenfor buret ved at ’trashtalke’ og være særdeles åbenmundet.

Maia har ikke været i buret siden sin 112-sekunders destruktion af tidligere interim-mester Carlos Condit sidste sommer. Han talte efterfølgende sin sag for en titelkamp mod Tyron Woodley.

Men da Woodleys første titelforsvar mod Stephen Thompson endte uafgjort, bookede UFC omkampen, og Maia måtte enten vente eller tage endnu en kamp. To dage før omkampen mellem Woodley og Thompson blev Maias kamp mod Masvidal annonceret.

Outro

Stævnet UFC 211 er på papiret det bedste i 2017. Der er noget at dissekere i hver kamp og en masse på spil. To titelkampe, potentielt tre titel-eliminatorer og en tidligere mester på underkortet.

Men kampen mellem Maia og Masvidal er Den Udvalgte. En kamp mellem en gulvkamps-ekspert og en højlydt slagsbror. To kontraster i MMA, som giver det ekstra krydderi. Den kamp gør UFC 211 lidt mere speciel.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »