International MMA MMADK

UFC 212’s udvalgte kamp: Den endelige afklaring på fjervægtsdivisionen

UFC 212’s udvalgte kamp: Den endelige afklaring på fjervægtsdivisionen

UFC vender tilbage til Brasilien for at afholde PPV-stævne nummer 212. Jeg har valgt den kamp, som jeg synes, skiller sig mest ud, nemlig hovedattraktionen ved stævnet. Den første fjervægtmester i UFC, José Aldo, mod den 25-årige Max Holloway.

 

Analyse af Minik V. Motzfeldt

UFC 212 afholdes i den brasilianske storby Rio De Janeiro. Her får fjervægtsdivisionen endelig en afklaring. Siden megastjernen Conor McGregor vandt fjervægtsbæltet over netop José Aldo i december 2015, har divisionen været igennem sin del af rod.

Conor McGregor hoppede som bekendt op i vægt for at tage andre udfordringer, og i mellemtiden vandt Jose Aldo et interim-bælte og senere blev forfremmet til den forenede mester. December sidste år vandt Holloway et nyt interim-bælte grundet andre omstændigheder, og nu står vi her. Klar til afklaring.

Hvordan har de klaret sig?

Jose Aldo har vundet 19 sejre ud af sin seneste 20 kampe, hvor det ene nederlag var til McGregor på 13 sekunder. Han er den første fjervægtsmester i UFC og har set uovervindelig ud, lige bortset fra mod McGregor.

Max Holloway er kun 25 år og har allerede kæmpet 16 gange i oktagonen. Han har samlet en sejrsstime på 10 sejre i træk siden januar 2014. Hans seneste nederlag var sommeren 2013 og til, ja du gættede rigtigt. McGregor.

Hvad er der på spil?

Udover det indlysende, nemlig bæltet og titlen som fjervægtskonge, så handler det om at komme ud af Conor McGregors skygge.

Han kom som en tornado gennem fjervægt og ødelagde alt på sin vej. Nu skal divisionen videre og skabe sig et nyt liv for de tilbageværende atleter.

Det ser nemlig ikke ud til, at vi kommer til at opleve ireren i fjervægtsdivisionen igen, vel at mærke i UFC. Det første skridt i den retning er at forene de to fjervægtsbælter og se, hvad det fører til.

Conor McGregor vil altid ulme i baggrunden, men tid heler sår, og det gør fjervægt også.

Outro

UFC 212 virker ikke til at være årets “blockbuster” i forhold til stjernestøv, men der er faktisk mange gode kampe med en masse på spil. Men der er ingen større end hovedkampen.

Det handler om mere end bare to fightere og deres hunger efter en UFC-titel. Det handler om en hel division, og hvordan den kommer til livs igen efter UFC 212 og uden Conor McGregor.

Det starter på lørdag med en meget spændende kamp mellem José Aldo Jr. (26-2) og Max Holloway (17-3). To fightere, som kommer til at give alt, hvad de har for at uddrive den grønne dæmon, som hænger over dem. Derfor er det den udvalgte kamp.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »