International MMA MMADK Sidebar artikel

UFC 213’s udvalgte kamp: Endnu et interim-bælte på højkant

UFC 213’s udvalgte kamp: Endnu et interim-bælte på højkant

UFC er tilbage i vante rammer, nemlig Las Vegas. Her mødes Yoel Romero og Robert Whittaker om UFC’s interim mellemvægtstitel til stævnet UFC 213.

 

Analyse af Minik V. Motzfeldt

Den nye dille fortsætter. UFC har sat et interim-bælte på højkant i weekenden ved UFC 213. Denne gang er det mellemvægtsdivisionen, der får en mester udover den ubestridte mellemvægtsmester Michael Bisping.

Denne gang føles det dog som den ’rigtige’ måde at gøre brug af interim-bælter. Det er henholdsvis nummer et mod nummer tre ifølge UFC’s rangliste. Samtidig er Michael Bispings kamp mod Georges St-Pierre tvivlsom, fordi begge fightere er skadet. Så det virker som det mest fornuftige at gøre brug af interim-bælterne.

Hvordan har de klaret sig?

Den 40-årige cubaner Yoel Romero er måske UFC’s bedste atlet på tværs af alle divisioner. Han har været i UFC siden 2013 og har vundet alle sine otte UFC-kampe. Seks på TKO eller KO. To tidligere mestre er blevet besejret i de seneste tre kampe. Romero har også en sølvmedalje ved OL i Sydney tilbage i 2000. Plus en masse andre mesterskaber i bagagen.

Robert Whittaker er 26 år og fra New Zealand. Han har været deltager i realityprogrammet ’The Ultimate Fighter: The Smashes’, som han vandt. Han har kæmpet 11 gange for UFC i både weltervægts- og mellemvægtsdivisonen. Han har samlet en UFC-rekord på ni sejre og to nederlag siden 2012 og er ubesejret i sin seneste syv kampe, alle i mellemvægt.

Hvad er der på spil?

Udover det indlysende, nemlig UFC-guld selvom det ’kun’ er et interim-bælte, så sikrer det en titelkamp mod den ubestridte og regerende mester. I tider, hvor sportslige resultater bliver overset og åbenmundethed tydeligvis er vejen frem, er det forfriskende at se interim-bæltet blive brugt i dette tilfælde.

Outro

UFC 213 er ramt af ændringer og skader, men der er stadigvæk to titelkampe, to spændende sværvægtskampe og en tidligere mester i Anthony Pettis, som skal finde sig selv efter fire nederlag i sine seneste fem kampe.

Men kampen mellem Romero og Whittaker er den udvalgte kamp. Det er atleten mod ’ the new school’. Den eksplosive mod den dygtige taktiker og endnu en kamp i rækken af interim-mesterskaber, men én, der giver mening. Spændt? Ja tak.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »