Debat International MMA Månedens mest læste MMADK Ugens mest læste

Klumme: UFC-superstjerne Conor McGregor – klog eller dumdristig?

Klumme: UFC-superstjerne Conor McGregor – klog eller dumdristig?

 

Er Conor McGregor klog eller dumdristig for at vælge en superkamp mod Rafael Dos Anjos? 

Conor McGregor er navnet på alles læber lige for tiden. En tidligere blikkenslager og kontanthjælpsmodtager har ændret sin tilværelse til multimillionær UFC-mester i verdens hurtigst voksende sportsgren – MMA.

LÆS OGSÅ: INTENS Conor McGregor vs. Rafael Dos Anjos face-off – VIDEO

Til stor foragt og beundring travede den irske folkehelt brutalt hen over alle sine modstandere i UFC’s fjervægtsdivision – både fysisk og psykisk. Til kampene slog han alle modstandere ud på knockout i første eller anden runde. Inden kampene knækkede han verdens mest hårdføre atleter med psykologisk krigsførelse. Når så det hele var overstået, skulle det fejres med et nyt prangende jakksæt, en kostbar whisky og dyre biler.

“There’s two things I really like to do, and that’s whoop ass and look good.” 

 

Indtil videre er det gået lige efter bogen – og lidt mere til. En historisk knockout af tidligere mester Jose Aldo på blot 13 sekunder har efterladt “The Notorious” på tronen som UFC’s nye fjervægtsmester. Måske endnu vigtigere er han den klart førende, når det gælder omsætning af pay per view, billetsalg og omtale i medierne.

Den unikke kombination har banet vejen for, at han i dag som en af de meget sjældne skraber flere millioner hjem efter hver kamp. Det anslås, at han i kampen mod Jose Aldo til UFC 194 tjente næsten syv millioner kroner per sekund, nærmere 82 millioner for en knockout-sejr på blot 13 sekunder. Bestemt ikke dårligt, vel?

LÆS OGSÅ: UFC 196: Dos Anjos vs. McGregor optakt giver gåsehud – VIDEO 

Men McGregor er ikke som alle andre. Han stiller sig ikke tilfreds med “kun” et mesterskabsbælte og “kun” 82 millioner kroner på bankkontoen. Han vil have mere! I jagten på det andet mesterskabsbælte og de endnu større summer har han valgt at udfordre UFC-letvægtsmesteren Rafael Dos Anjos til en vaskeægte superkamp den 5. marts i den luksuriøse ørken.

McGregor, en fysisk stor fjervægter, kunne have valgt at blive i fjervægtsdivisionen og tage kampen op mod en mindre Frankie Edgar på 34 år. Han kunne også have valgt en letvægtskamp eller rettere sagt “walk over” mod den meget populære trash talker Nate Diaz, som har vundet to ud af seneste fem kampe. Kampe der på bundlinjen vil have solgt lige så godt, hvis ikke bedre end superkampen mod en relativ ukendt, men meget giftig Rafael Dos Anjos.

 

Men til forskel fra boksestjernen Floyd Mayweather vil Conor McGregor det anderledes. Den 27-årige irer vil have den største udfordring, og han vil have den, når der er allermest på spil.

LÆS OGSÅ: McGregor: Jeg stopper Dos Anjos på under 1 minut – VIDEO 

Lidt ligesom pokerbordets chipleader, der er villig til at satse det hele på en fifty-fifty-hånd mod den anden chipleader ved bordet. McGregor kunne have lænet sig tilbage og ventet på to esser eller to konger og sikret sig et meget bedre udgangspunkt.

Men han er som sagt ikke som andre. Det ligger indgroet i McGregors natur at gå all-in, hvad enten det er klogt eller dumdristigt.

Dos Anjos er anderledes. Brasilianeren er klart den mest alsidige fighter, McGregor har mødt hidtil i sin MMA-karriere. Med et årelangt sortbælte i brasiliansk jiu-jitsu og senere et sortbælte i muay-thai kan han sit kram både stående og på gulvet. Det kombineret med hans aggression, kondition og ikke mindst størrelse kan blive en afgørende faktor i kampen.

LÆS OGSÅ: Uimponeret Dos Anjos svarer tilbage på sindssyg McGregor 

Men er alt dette nok mod McGregor, som gang på gang har fået verdensklassefightere til at fremstå som amatører under det skarpe lys? Det finder vi kun ud af på en måde. Datoen er den 5. marts, når MMA-verdenen står stille for en stund.

De to UFC-mestre Conor McGregor og Rafael Dos Anjos brager sammen i årets største kamp til UFC 196 i Las Vegas. Du kan naturligvis følge kampen direkte hos TV3 SPORT samt på Viaplay.dk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »