Danish fighters Dansk MMA MMADK Ugens mest læste

Historisk: Første danske kvinde på UFC-kontrakt

Historisk: Første danske kvinde på UFC-kontrakt

Anna Elmose

For første gang nogensinde er en dansk kvinde kommet på kontrakt hos UFC. Hun debuterer i maj.

Danmark har taget MMA-sporten med storm på det seneste. Nu har den første kvindelige dansker Anna “Panda” Elmose skrevet kontrakt med verdens suverænt største MMA-organistation UFC. Nyheden blev offentliggjort af organisationen selv onsdag formiddag.

LÆS OGSÅ: Anna Elmose: Så har jeg en stor chance for at få en kamp i UFC – VIDEO

Anna Elmoses UFC-debut er sat til den 8. maj, når den verdensomspændende MMA-organisation gæster Holland for første gang. Modstanderen er den hollandske Germaine de Randamie med UFC- og Strikeforce-erfaring.

Randamie, tidligere verdensmester i kickboksning, gjorde MMA-debut i 2008 og har siden vundet fem kampe og tabt tre. Den 31-årige hollænder har haft tre UFC-kampe, hvor hun har vundet to over bl.a. MMA-pioneren Julie Kedzie og tabt til topfighteren Amanda Nunes.

I det andet ringhjørne har Elmose (3-0) også en lang kickboksning-baggrund med sig. MMA-debuten fandt sted i 2014 og siden er det blevet til tre knockoutsejre i træk i første eller anden runde. Hendes oprindelig kamp mod Stephanie Page til Cage Warriors den 15. april er aflyst af hensyn til UFC-kontrakten.

LÆS OGSÅ: Se Anna Elmoses spektakulære knockout af Borella – VIDEO

Elmose gør dermed klubkammeraterne Nicolas Dalby og Damir Hadzovic selskab i UFC. Den nu pensionerede danske MMA-pioner Martin Kampmann var over en lang årrække den eneste dansker i UFC, men det seneste år har budt på tre nye danske UFC-fightere.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »