Debat International MMA MMADK

Klumme: Jon Jones – Stop, mens legen er god

Klumme: Jon Jones – Stop, mens legen er god

 

Hvor længe kan UFC-superstjernen Jon Jones fortsætte sin dominans i oktagonen på trods af kontroversielle hændelser uden for oktagonen? 

Klodens bedste fighter pund for pund.

UFC-superstjernen Jon “Bones” Jones har med stor dominans nedkæmpet enhver udfordring i otte år som professionel MMA-fighter. Gang på gang har han som en sand fyrste pillet legenderne fra hinanden, som om de allesammen var overvurderede fightere i karrierens efterår.

LÆS OGSÅ: Klumme: Et historisk år for MMA i Danmark 

Det har været en torn i øjet for de kollegiale fightere at se, hvordan Jones kom direkte fra øldrikkeri, spirituskørsel og stofmisbrug for at deltage i et professionelt slagsmål og stadig give modstanderne den største røvfuld hidtil. Men hvor længe kan det blive ved?

Udfordringerne under det skarpe lys i oktagonen har Jones fuldført til perfektion. Den påstand kan ikke bestrides.

Han har på imponerende vis besejret store navne som Shogun Rua, Rampage Jackson, Rashad Evans, Glover Teixeira, Vitor Belfort, Lyoto Machida, Alexander Gustafsson og den nuværende letsværvægtsmester Daniel Cormier. Listen er lang, og jeg kunne beskrive Jones’ MMA-karriere med uendelige superlativer, men det har hverken du eller jeg tid til.

Han er trods alt stadig ubesejret, selvom der på papiret står et enkelt nederlag for diskvalifikation pga. en dommerfejl fra den meget kontroversielle kampleder Steve Mazzagati. En kamp Jones vel at mærke var på vej til at vinde i brutal facon.

Men der er også et liv uden for oktagonen, som i sidste ender langsomt opvejer de sportslige præstationer.

Livets genvordigheder har givet Jones store problemer, siden han som 23-årig erobrede UFC-guld som den yngste fighter nogensinde.

LÆS OGSÅ: Klumme: Gør popcorn klar til UFC-karneval på lørdag

Skandalerne hobede sig hurtigt op og kulminerede en tirsdag aften i 2015, hvor han blev frataget UFC-titlen for at have påkørt en bil og stukket af fra ulykkestedet. I den påkørte bil befandt sig en gravid kvinde med en brækket arm.

I starten kastede de fleste skylden på hans unge alder, dernæst på medierne og først mange år og forseelser efter, har mange accepteret, at ansvaret ligger hos Jon Jones selv.

Men igen, hvor længe kan det blive ved? Hvor længe kan hans gudgivne talent kompensere for hans manglende selvdisciplin og evne til at jonglere livets udfordringer?

Den legendariske boksestjerne Mike Tyson kunne på samme vis levere store præstationer på trods af kontroversielle hændelser uden for bokseringen. Men legen stoppede også der. For Tyson startede det med et chokerende knockoutnederlag til Buster Douglas i Japan.

Jeg siger ikke, at det samme sker for Jon Jones imod Ovince Saint Preux på lørdag, men nederlaget kommer tættere og tættere på, hvis han fortsætter, som han hidtil har gjort. Jones skal i sandhed stoppe, mens legen er nogenlunde god.

Han siger selv, at han har været ædru og stoffri i omkring et halvt år og fokuserer 100 % på træningen op til kampen mod Saint Preux. Han har eftersigende taget sig sammen og vil atter bevise, at han er den bedste fighter i verden pund for pund.

LÆS OGSÅ: Anderson “The Spider” Silva – legende eller dopingkonge?

Men med Jones har jeg lært at se hændelserne udspille sig, før jeg sætter min lid til hans ord. Lørdag den 23. april vil alles øjne være rettet mod Jon Jones, når han atter lægger den ene fod foran den anden i oktagonen til UFC 197 mod Ovince Saint Preux.

Husk, at du kan se Jones vs. Saint Preux til UFC 197 direkte og eksklusivt på Viaplay Fighting 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »