Andre kampsport Debat International MMA MMADK

Klumme: McGregor vs. Mayweather – Megakamp på vej?

Klumme: Conor McGregor vs. Floyd Mayweather – Megakamp på vej?

McGregor Mayweather

Vi har alle hørt rygterne om, at UFC-stjernen Conor McGregor og bokselegenden Floyd Mayweather angiveligt skulle være i forhandlinger om en megakamp i bokseregi.

Den kontroversielle engelske tabloidavis The Sun startede mediestormen med en anonym kilde tæt på situationen.

LÆS OGSÅ: MMA vs. boksning – hvor er sommerfuglene?

“Floyd blev rasende, da Conor sagde, at han ville smadre ham på 30 sekunder. Han er besat af tanken om, at Conor skal æde sine ord. Floyd tager beslutningerne. Det er udelukkende boksning, og Conor skal tabe sig omkring 25 pund (11 kilo). Den 2. maj blev de mundtligt enige, men Floyd har været hemmelighedsfuld omkring, hvem han skal møde indtil i nat, hvor han fortalte sine venner, at han vil kæmpe mod Conor,” sagde en kilde til The Sun.

Sådan startede det hele. Siden har næsten enhver sportsavis verden over skrevet om den såkaldte megakamp imellem to polariserende superstjerner i henholdsvis MMA og boksning.

Men er der overhovedet substans bag det? Kan det i virkeligheden ske, at McGregor forlader UFC for en stund, og Mayweather atter kommer ud af boksepensionen?

Næsten enhver i MMA- og bokselandskabet har pure afvist, at det kan lade sig gøre. Heriblandt hører betydningsfulde navne som UFC-præsident Dana White, MMA-journalist Ariel Helwani og boksekommentator Max Kellerman. Alle lige på nær Floyd Mayweather og Conor McGregor selv.

Mayweather pustede til ilden ved at sige, at det måske ikke bare er et rygte. Det samme gjorde McGregor, da han søndag lagde en kampplakat op på sin Facebook-side af sig selv og Mayweather under titlen “MMA vs. Boxing”.

LÆS OGSÅ: Klumme: Conor McGregor – blikkenslageren der blev til vand

Men lad os afvige en smule fra udtalelser, antydninger og rygter, og lad os i stedet kaste et blik på de håndfaste oplysninger.

I virkeligheden står intet i vejen for, at Mayweather skulle tage en nem og lukrativ boksekamp imod McGregor. Mayweather er ikke kontraktlig bundet til nogen organisation eller et forbund, og derfor kan han gøre, som han lyster.

Sagen er dog en helt anden med Conor McGregor. Den notoriøse irer er bundet til en UFC-kontrakt og har dermed en kontraktlig forpligtelse, der ikke bare kan undgås.

I alle standard UFC-kontrakter står det utvetydigt, at Zuffa (modervirksomheden til UFC) ejer alle eksklusive rettigheder som promotor til fighterens kampe. Men gælder det også boksning, tænker du? JA! Boksning og meget mere.

Den enkelte fighter må ikke yde sin service som professionel fighter til andre end ZUFFA overhovedet – heller ikke sig selv som promotor for egne kampe. Det gælder MMA, boksning, professionel wrestling eller enhver anden form for kampsport. Det står eksplicit i en standard UFC-kontrakt, som du kan læse forneden.

Men er der så ingen chance for, at Conor McGregor vs. Floyd Mayweather bliver til noget i den nærmeste fremtid?

LÆS OGSÅ: Klumme: UFC-superstjerne Conor McGregor: Klog eller dumdristig?

Det kan ikke afvises 100 %. Til gengæld kan det heller ikke afvises, at jeg har en minimal chance imod Conor McGregor i et MMA-bur eller Floyd Mayweather i en boksering. Chancen er der, men den er så lille, at den nok nærmere kan beskrives som værende urealistisk.

Det kan ske under to følgende forhold. UFC kan vælge at give afkald på klausulen. Eller McGregor har allerede fået denne eksklusive klausul fjernet i kontrakten. Begge er dog meget, meget urealistiske og ukarakteristiske, hvis man blot kigger tilbage på UFC’s historie.

Hvorfor skulle både McGregor og Mayweather så skrive og tale om en fantasikamp imod hinanden? Tja, det er god markedsføring, når du vælger at læse om det.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »