Debat International MMA MMADK

Klumme: Kan Bisping endelig nå toppen af Mount Everest?

Klumme: Kan Bisping endelig nå toppen af Mount Everest?

BackBisping

Efter 20 år i verdens suverænt største MMA-organisation har Bisping endelig fået sin længe ventede titelkamp til UFC 199 mod Luke Rockhold. 

Chris Cariaso, Joe Soto, Ovince St. Preux, Jessica Penne og Liz Carmouche. Disse UFC-fightere har på et tidspunkt i deres respektive karriere fået den enestående chance om at kæmpe for UFC-guld.

Til gengæld har den britiske MMA-pioner og topmellemvægter Michael Bisping måtte se den ene mulighed efter den anden glippe ved målstregen. Jeg ved, at fighterne nævnt foroven er i en anden vægtklasse, og at nogen af dem har fået chancen på sen varsel pga. pludselig opståede skader.

LÆS OGSÅ: Klumme: McGregor vs. Mayweather – megakamp på vej?

Men alligevel kan jeg ikke lade være med at føle med Bisping, som har flere UFC-sejre under bæltet end alle fighterne nævnt foroven tilsammen. Det er ret vildt at tænke på!

Ikke mange fightere på kloden kan prale af at have kæmpet imod store navne som Rashad Evans, Wanderlei Silva og Dan Henderson samt have sejre over stjerner som Anderson Silva, Brian Stann og Cung Le.

Bisping kan langt hen ad vejen bebrejde sig selv, fordi han ofte snublede i kampe, som definitivt vil give ham en titelkamp. Først gang mod Dan Henderson i 2009 og senere mod Chael Sonnen i 2012 – begge fightere var i øvrigt på præstationsfremmende midler på lovlig eller ulovlig vis. Han havde aldrig heldet med sig, når det virkelig gjaldt.

Tyve lange år skulle passere, før Michael Bisping endelig fik sin længe ventede titelkamp. Nu var det endelig hans tur til at være heldig og dygtig på samme tid.

Egentlig skulle tidligere UFC-mester Chris Weidman have sin revanchekamp imod mellemvægtsmester Luke Rockhold. Men en nakkeskade tvang Weidman ud af opgøret, og pludselig var der gevinst på Bispings udtrukne bingonummer.

På blot to ugers varsel fik den tidligere fabriksarbejder og slagter sin længe ventede titelkamp, og den 37-årige englænder tøvede ikke, da han fik tilbudt den enestående chance om UFC-guld.

Bjerget, som Bisping skal bestige, er dog enormt og mod alle odds og logik. Luke Rockhold er UFC’s ubestridte mellemvægtsmester og manden, der står i vejen for Bispings drøm om endelig at kalde sig selv verdensmester. Han er større, stærkere og højere med længere rækkevidde og et langt mere alsidigt arsenal.

LÆS OGSÅ: Klumme: Hvorfor søger nogle stjerner væk fra UFC?

Derudover har Rockhold allerede en knusende sejr over Bisping tilbage i 2014. Dengang skulle han blot bruge seks minutter, før han bogstavelig talt med en hånd kunne strangulere sig til en dominerende submission-sejr. Ikke nok med det, så har Rockhold haft tre måneder til at forberede sig til en mesterskabskamp, mens Bisping har været i gang med at optage en spillefilm.

Men hvis der er nogen, der har troen, viljen og ikke mindst resumeet bag sig, er det Michael “The Count” Bisping. En MMA-karriere, der for Bisping startede tilbage i 2004 kulminerer den 4. juni, når han kolliderer med Luke Rockhold til UFC 199 i Los Angeles.

Kan Bisping endelig nå toppen af Mount Everest? Tja, jeg tvivler, men det kan jeg med sikkerhed sige, at Bisping ikke gør.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »