International MMA MMADK Ugens mest læste

UFC solgt for rekordstort millardbeløb

UFC solgt for rekordstort millardbeløb

 

KLAS-TV i Las Vegas rapporterer, at UFC er solgt for et rekordstort beløb på 26,9 mia danske kroner.

Kasinoejerne Frank Fertitta og Lorenzo Fertitta, som ejer størstedelen af aktierne i UFC, har skrevet under på salget af MMA-organisationen hen over weekenden, hvor den historiske begivenhed UFC 200 fandt sted i Las Vegas.

LÆS OGSÅ: Dana White ser tilbage på UFC 200 – VIDEO

KLAS-TV, som er et datterselskab til nyhedskanalen CBS Las Vegas, rapporterede, at agenturene William Morris Endeavor, MSD, KKR og International Management Group er gået sammen om at opkøbe UFC for ca. 4 mia. dollars eller 26,9 mia. danske kroner.

Mandag bekræftede UFC salget, ikke summen, til ESPN og via en mail til atleterne, som bl.a. UFC-fighter Joe Lauzon slog op på Facebook.

Ifølge aftalen forbliver UFC-præsident Dana White på posten, mens Lorenzo Fertitta træder tilbage som administerende direktør. De får begge en mindre andel af ejerskabet.

LÆS OGSÅ: Her er traileren til UFC 202: Diaz vs. McGregor 2 – VIDEO

I 2001 opkøbte Fertitta-brødrene UFC for blot to millioner dollars. Salget på ca. fire milliarder dollars er den største sum for et franchise i international sportshistorie.

Læs UFC’s e-mail til atleterne forneden.

(Ehsan Faizzad har også bidraget til artiklen)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

7 Responses

  1. Det kan man jo ikke give et entydigt svar på. Det kan kun tiden vise. Vi er jo nok mange som håber at de nye ejere bringer noget godt med sig – og hvis det ikke er tilfældet, så kan det jo være at Bellator ser det som deres chance for at “tilkæmpe” sig førstepladsen.

  2. Bellator kommer aldrig til at være bare i nærheden af UFC. De har og vil aldrig få en roster der bare ligner den UFC har. UFC er der de rigtige fightere vil hen, da det er der den rigtige konkurence er.

  3. Lidt for tidligt til at man kan svare på dette 😀 håber dog det kommer til at føre ufc hen imod en sport fremfor underholdning (et eksempel på dette kune være henderson som er ranked 13 lige har fået et titleshot). Jeg håber virkelig salget vil medfører et reelt rankingsystem og at reebok aftalen bliver afbrudt 😀

  4. 100% sikkert godt for sporten. Nu er der mulighed for et ranking system der er up to date, og hvor kæmpere ikke bliver favoriseret af Dana White.
    En anden god ting er at Dana White forhåbentlig ryger helt ud af sporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »