Danish fighters Dansk MMA MMADK Ugens mest læste

Joachim Christensen om UFC-kontrakt: “Det var helt ubeskriveligt”

Joachim Christensen om UFC-kontrakt: “Det var helt ubeskriveligt”

Joachim Christensen

Helt ubeskriveligt. Sådan beskriver den danske MMA-veteran Joachim Christensen øjeblikket, hvor han fandt ud af, at han havde fået foden inden for verdens største MMA-organsiation UFC. 

Det var en ganske almindelig dag på jobbet for Joachim Christensen, der til hverdag arbejder som socialpædagog med kriminalitetstruede unge på en døgninstitution i København. Ring, ring, lød det fra Christensens mobiltelefon med små, vibrerende bevægelser, som han professionelt blev nødt til at ignorere i første omgang.

LÆS OGSÅ: Dansk MMA-veteran skriver kontrakt med UFC

Almindelig dag blev til uforglemmelig dag

Telefonen har på det seneste budt på dårlige nyheder af mange aflyste kampe, når cheftræner og manager Nikolai Koubtis navn har stået på skærmen. Men efter flere gentagende opkald fra også hans anden manager Bobby Sundel besvarede Christensen opkaldet til denne gang en ubeskrivelig nyhed om en UFC-konktakt.

– Så da Nikolai og Bobby ringede flere gange og skrev, tænke jeg: Åh, hvad nu? Men det ændrede sig helt, da Koubti hurtigt sagde: vi er i UFC! Så det var helt ubeskriveligt, og dagene på jobbet var helt ulidelige. Jeg kunne ikke vente til at mødes med Koubti og få talt ud om det, og hvad der så skulle ske, beretter Christensen til MMADK om sine følelser og giver fortjenesten videre til sine sponsorer, trænere og træningskammerater i hovedstadsklubben Arte Suave.

Drømmen om en UFC-karriere havde været mange år undervejs for den 38-årige dansker, der til sidst var tæt på at skrive kontrakt med en japansk MMA-organisation. Heldigvis for Christensen bankede UFC på døren på det rette tidspunkt.

– Det er mega fedt at være med og tilskrive sig dette. Kampmann, Dalby, Elmose, Damir, Colombo og jeg. Og mange flere vil komme til. Endelig er Danmark virkelig på kortet i MMA. Så at være en del af det er super fedt. Let’s go Danmark, lyder det fra en meget glad Christensen, som dog stadig bevarer begge ben på jorden.

– Men hvis jeg ikke var kommet ind, så har jeg det bare sådan her: Og hvad så? Jeg er champ i to store organisationer. Jeg bliver tilbudt en masse forskelligt, da Arte Suave konstant har fightere ude rundt omkring i verden. Så interessen må jo ligge i at være en god rollemodel for sporten og bane vejen for de andre, der kommer efter mig. Husk altid at være et godt eksempel. Du repræsenter ikke kun dig selv, men din nation bag dig. Husk det.

LÆS OGSÅ: Christensen sejrer i første runde: Se hele kampen her – VIDEO

UFC-kontrakt og fremtiden 

Joachim Christensens kontrakt med UFC byder på fire kampe med bedre betaling end hidtil, som han dog helst vil holde for sig selv. En debutkamp er ikke fastlagt endnu, men den hårdtarbejdende fighter holder sig i form og er klar når som helst.

– Jeg vil gerne kæmpe til oktober og så i England evt. Det er mest fordi, at jeg lige får en god start efter sommer, så der er lidt ekstra tid. Men jeg er i form hele tiden, så hvis de ringer, så dukker Arte Suave og jeg, siger Christensen og tilføjer om sine ambitioner i UFC’s letsværvægtsdivision.

– Det er altid svært at sige, hvor langt jeg kommer. Men hey, lad mig sige det sådan her. Vi sigter på alle fire kampe som sejr.

Fem sejre i træk og ikke et nederlag siden 2013. Christensen er i sit livs form, men tiden tikker også for den danske veteran, som for nylig fyldte 38 år. Hvor mange år har han tilbage i sig i en sport, hvor slid og skader er en del af hverdagen?

– Jeg har altid sagt, at jeg stopper, når jeg er 40. Men fuck, mand. Jeg føler mig så perfekt i kroppen og hovedet. Koubti har lagt en god plan for, at vi ikke må sparre for hårdt, så derfor er risikoen lavere for skader. Men selvfølgelig sker der skader. Det er altså svært at undgå i sport. Men træn smart, og bliv i sporten længe. Så jeg stopper, når jeg ikke gider mere. Men hey, jeg elsker at træne og røre mig. Så der er lang tid til, at I slipper for mig, siger Christensen med et stort grin og tilføjer slutteligt.

LÆS OGSÅ: Joachim Christensen savnede den øgede opmærksomhed

– Tusind tak til alle, der støtter op om sporten. De stævner, der bliver sat sammen, så amatørerne også kan kæmpe og udvikle sig, er en kæmpe faktor for, at Danmark har nået det niveau, vi har. Bliv endelig ved. Sammen tager vi dem. Kom så Danmark.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

4 Responses

  1. Respekt.. Beviser bare at det er aldrig for sent at nå sit mål selvom man er 38 år

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »