Danish fighters Dansk MMA MMADK Ugens mest læste

Sobotta fortæller, hvorfor Parlo er hyret som sparringspartner

Sobotta fortæller, hvorfor Parlo er hyret som sparringspartner

Peter Sobotta
Foto: Paul Götte

Tysk-polske Peter Sobotta forklarer over for MMADK, hvorfor danske Mikkel Parlo blev inviteret til Tyskland for at hjælpe med forberedelserne til kampen imod danske Nicolas Dalby.

Minder de danske MMA-profiler Nicolas Dalby og Mikkel Parlos kampstil om hinanden?

Det mener den tyske-polske UFC-fighter Peter Sobotta, som møder Nicolas Dalby til UFC Fight Night 93 i Hamborg den 3. september.

LÆS OGSÅ: Nicolas Dalbys modstander hyrer Mikkel Parlo som sparringspartner

– Mikkel plejede at være Nicolas’ hovedsparringspartner i fem år. De er meget ens i stil og kropsbygning. Han har en masse viden om hans måde at bevæge sig på, hans angrebsmønstre og præferencer i en kamp. Så da muligheden dukkede op for at få Mikkel ind i den sidste fase af træningslejren, tænkte jeg ikke to gange over det, udtaler Sobotta i et interview til MMADK.

Sobotta har været rigtig glad for beslutningen, da han mener, at Parlo er en fantastisk MMA-fighter med stor kraft, alle tiders brydning og alt i alt en stærk base. Ved siden af er han også en rigtig flink fyr, som passer godt ind i teamet, og kemien er rigtig god med alle i klubben Planet Eater MMA.

Peter&Mikkel Sparring1
Foto: Paul Götte

Den 29-årige tysker er en submissionspecialist. Han har i MMA-karrieren høstet 10 submissions ud af 15 sejre, hvorfor kampstrategien imod Dalby også højst sandsynligt vil være at få kampen ned på gulvet.

Sobotta fortæller, at Parlo har hjulpet meget med brydning, clincharbejde, nedtagningsforsvar og kamp op ad buret. Hans pres fremad er utrolig godt, og hans krop er perfekt til at bryde med. De har arbejdet meget med “dårlige” positioner, hvor Sobotta har ligget på ryggen og skulle arbejde sig fri af Parlo. Generelt set de værste positioner, som Dalby kunne få Sobotta i.

– Dalby har rigtig god kondition. Han er meget kompakt og har et lavt tyngdepunkt. Han kan godt lide at angribe, bevæge sig og sparke en del. Når det så er sagt, så tror jeg ikke, at han slår lige så hårdt som nogle af mine tidligere modstandere. Og hans formkurve er dykket drastisk de sidste tolv måneder. Jeg respekterer ham. Han er en god modstander, men jeg er sikker på, at jeg har evnerne til at slå ham, uddyber Sobotta.

LÆS OGSÅ: Officielt: Nicolas Dalby møder tysker til UFC Hamborg

I denne træningslejr har Sobotta trænet meget med Tero Pyylampi, en af Europas bedste brasiliansk jiu jitsu-kæmpere fra Finland, og Simon Hinkel, som er tysk muay thai-mester. Derudover har han også trænet med sin gode ven fra Polen Krzysztof Jotko (18-1), som kæmper for UFC og har vundet fem og tabt en siden december 2013.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »