Danish fighters Dansk MMA International MMA MMADK Ugens mest læste Videoer

Kampleder og Søren Bak stadig uenige om kampafgørelse

Kampleder og Søren Bak stadig uenige om kampafgørelse

Den danske lejr mener stadig, at kampleder Marc Goddard var lidt for hurtig på aftrækkeren, da han stoppede kampen efter 82 sekunder til fordel for finske Aleksi Mantykivi. Goddard er stålsat. Han vil træffe præcis samme beslutning i fremtiden.

ag9i8552
Kampleder Marc Goddard løfter armen på Aleksi Mantykivi som vinder på teknisk knockout i første omgang til EuroFC 1 i Finland. Foto: Teemu Siikarla Photography
Af Ehsan Faizzad

En lige højre sniger sig igennem Sørens parader. Han ligger på kanvassen, som var han blevet ramt af et finsk missil. Overrumplet af hammerslag, der hagler ned over ham, finder han en lille åbning og kommer op på benene igen som en “True Viking”.  Paraderne hæver sig lige akkurat, før han bliver sendt tilbage af en nådesløs uppercut. Søren er tydeligvis rystet. Men igen er han på vej op for at kæmpe videre. Kampleder Marc Goddard vinker afværgende. Han har set nok.

Det danske MMA-talent Søren Bak (7-1) måtte den 1. oktober lide sit første professionelle nederlag ved stævnet EuroFC 1 i Finland. Den britiske kampleder Marc Goddard stoppede kampen efter 82 sekunder i 1. omgang og erklærede finske Aleksi Mantykivi (10-4) vinder på teknisk knockout. Men Goddard var lidt for hurtigt på aftrækkeren, mener den danske lejr.

Stadig uenighed om afslutning

”Vi følte, at kampen blev stoppet for hurtigt. Det var der også en anden kampleder, der mente. Jeg synes, at kampe på dette niveau skal have lov til at fortsætte i længere tid,” skriver Søren Bak i en besked til MMADK.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Carsten Ettrup, som er træner i kampsportsklubben CSA i København, bakker op om sin fighters synsvinkel.

”Hvis han var blevet ramt igen kort tid efter og gået ned igen, så synes jeg, at det vil have været helt okay at stoppe kampen,” siger Ettrup og peger på, at Søren ikke kunne have været ude af bevidsthed, da han i faldet tog fra med hænderne og var på vej op i clinchen for at kæmpe videre.

Men den vurdering deler Marc Goddard, som har dømt mange store kampe i UFC og europæiske organisationer, bestemt ikke.

“15 sekunder før blev Bak slået hårdt i gulvet. Jeg lod kampen fortsætte og gav ham en chance for at komme sig. Men så bliver han slået i gulvet igen, falder forover, og så er min beslutning allerede taget. Læg mærke til, hvordan han øjeblikkeligt falder tilbage op ad buret, når han kommer op,” siger Goddard til MMADK og tilføjer, at Mantykivi kunne have slået Bak ned for tredje gang, og så vil folk have sagt det modsatte.

Behøver ikke være bevidstløs 

ag9i8514
Søren Bak er på vej op i næsten samme øjeblik som Goddards beslutning om at stoppe kampen. Foto: Teemu Siikarla Photography

Goddard mener også, at det er alarmerende, at Ettrup vil se sin fighter blive slået i gulvet en tredje gang og kritiserer hans ønske om, at kampen skulle have været ovre med store bogstaver. Goddard og Ettrup havde haft en samtale om afgørelsen umiddelbart efter kampen. Goddard påpeger også, at man generelt i sporten skal væk fra forestillingen om, at en kamp ikke er ovre, før en fighter ligger bevidstløs på kanvassen.

“Det er alarmerende, når jeg hører ham sige, at han vil se sin fighter blive slået ud en tredje gang, før kampen bliver stoppet. Jeg er glad for, at du ikke er min træner,” siger Goddard og efterlyser flere stående TKO-afgørelser og flere trænere, der smider håndklædet i ringen.

Ettrup og Bak siger, at de har stor forståelse for kamplederens svære kunst i buret, hvor der skal værnes om sikkerhed og træffes vigtige beslutninger på et splitsekund. Men professionelle fightere burde få lidt længere snor end amatørerne, når kamplederen er i tvivl.

“Vi går ikke ind med den tankegang, at han skal have flest muligt på hovedet. Vi prøver bedst muligt at passe på vores kæmpere,” siger Ettrup og afviser kritikken.

“Jeg er også fuldstændig enig inden for amatørrækkerne. Så skal man hellere stoppe en kamp alt for tidligt. Jeg synes dog, at der er kommet lidt for mange tidlige afslutninger i de professionelle kampe. De professionelle fightere ved, hvad de går ind til. For mange er deres karriere og levebrød på spil. Så synes jeg godt, at man kan trække den lidt mere.”

Vi er ikke neutrale

ag9i8476
Aleksi Mantykivis højre hånd var med til at hive den 10. sejr hjem i MMA-karrieren. Foto: Teemu Siikarla Photography

Bak mener ikke, at det er tale om en grov fejl, som han vil appellere, men nærmere en uheldig afslutning.

“Jeg har personligt været mere rystet, end jeg var i denne kamp – fx i sidste kamp i Finland imod Aleksi Nurminen. På den anden side er vi jo heller ikke helt neutrale i denne sag, og vi har fuld forståelse for, at det er Marc Goddards job at beskytte kæmperne, skriver Bak.

MMADK spurgte Bak om navnet på den kampleder, som mente, at kampen kunne have fortsat i længere tid. Men det vil Bak ikke afsløre. Ifølge Goddard gør det den anonyme kampleders mening værdiløs.

“Selvfølgelig vil han ikke stå frem. Jeg er ligeglad med den anden kampleder, medmindre han vil navngive sig. Ellers er hans vurdering værdiløs. Jeg vil hellere se en kamp blive stoppet for tidligt end for sent. Enhver, der siger det modsatte, burde forlade sporten,” siger Goddard, der har set afslutningssekvensen igen og ikke vil gøre noget anderledes en anden gang.

For hurtigt stoppet eller ej, så er Bak klar til at lære af kampen og fortsætte karrieren med endnu større motivation.

“Vi vil lære så meget af denne kamp. Jeg kan garantere, at min motivation for at vise, hvad jeg kan levere som fighter, aldrig har været større, end den er nu,” skriver Bak.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

2 Responses

  1. Marc Goddard har fandme ret, hvad sker der for en klaphat af en træner der vil se sin kæmper slået halvt ihjel før det er ovre. Helt seriøst Ettrup og folk skriver på martialarts at du er landets bedste.. Skam dig
    I burde tage dette op i næste mma real talk, hvornår kommer det egentlig?

    1. Nu var det jo det modsatte der var tilfældet, at der blev sat en stopper for kampen på baggrund af hvad der svarede til et blåt øje..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »