International MMA MMADK

Jon Jones idømt et års karantæne for brug af doping

Jon Jones idømt et års karantæne for brug af doping

 

UFC’s tidligere letsværvægtsmester Jon Jones er blevet idømt et års karantæne for brug af doping inden UFC 200 i sommer.

En uafhængig voldgiftsdomstol har afgjort Jon Jones dopingsag, som startede med en positiv test i sommer. Den 29-årige UFC-stjerne er i dag idømt et års karantæne, offentliggør antidopingorganisationen USADA i en rapport.

LÆS OGSÅ: Jon Jones sagsøgt af UFC-fan

Karantænen starter med tilbagevirkende kraft fra den dag, han blev testet positiv. Det betyder, at Jones kan konkurrere igen til juli 2017.

Jones har indrømmet, at han taget en sexpille, som han fik fra en holdkammerat. Men han hævder, at han ikke vidste, at pillen indholdt de forbudte antiøstrogen-stoffer Hydroxy-clomiphene og Letrozole metabolite. USADA har efter en test konkluderet, at den pille, som Jones hævder at have taget, har indeholdt de forbudte stoffer.

Panelet har også konkluderet, at Jones ikke har prøvet at snyde. Han har til gengæld været hensynsløs ved ikke at udvise omhu ved at tage sexpillen uden nærmere undersøgelse, skriver panelet.

Derfor slipper Jones ikke med 6 måneders karantæne, som UFC-fighterne Yoel Romero og Tim Means fik tildelt, fordi de også havde taget et stof, der indeholdt noget, som ikke stod på deklarationen.

LÆS OGSÅ: Jones: Jeg er et offer for min egen uvidenhed

Jon  Jones skulle have kæmpet en titelkamp imod rivalen og UFC’s letsværvægtsmester Daniel Cormier. Men dopingskandalen gjorde, at Jones måtte vinke farvel til titelkampen og cirka 60 millioner danske kroner.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »