International MMA MMADK

Republikaneren “Cowboy” vil være frontfigur for fagforening i UFC

Republikaneren “Cowboy” vil være frontfigur for fagforening i UFC

 

Den 33-årige amerikaner Donald “Cowboy” Cerrone lægger hovedet på blokken. Han vil med glæde være frontfigur for en eventuel kommende fagforening i UFC. 

Publikumsfavorit, elitefighter, republikaner og altid “the company guy” i UFC. Alligevel har Donald “Cowboy” Cerrone udtrykt, at han er villig til at være en slags frontfigur for en kommende fagforening, skriver MMAFighting.

LÆS OGSÅ: Ny organisation vil opstarte fagforening for UFC-fightere

“Jeg lægger med glæde mit hoved på blokken og siger, at jeg gerne vil være frontfigur for den motherfucker,” siger Cerrone og hentyder til den nuværende bølge af fagforeninger, der forsøger at blive dannet i sporten.

“Jeg har gjort mit. Jeg har optjent retten til at sidde her og tale om det. Jeg tror, at mange folk er bange og ikke villige til at gøre det. Det kræver, at nogle af os gør det. Det skal gøres.”

The Professional Fighters Association (PFA) er i øjeblikket den største og mest prominente aktør, som forsøger at samle fighterne i UFC. MMA-organisationen har dog i en lang årrække afvist, at der skulle være brug for en fagforening for fighterne.

Lucas Middlebrook, jurist og en mændene bag fagforeningen, sagde tidligere på måneden, at PFA vil præsentere et antal fightere inden november måneds udløb. Fighterne vil udgøre en midlertidig bestyrelse. Præsentationen er ikke sket endnu, men Cerrone vil grundet sin popularitet være et oplagt valg.

“Vi har ingen til at kæmpe for fighterens rettigheder. Hvis der sker noget slemt, så er der ingen til at beskytte en. Man er bare alene, og alt bliver skyllet væk. Vi har brug for folk, der rejser sig og kæmper for det,” siger Cerrone og tilføjer:

“Jeg vil gerne være manden. Jeg er ikke bange. Jeg siger bare, at vi har 1000 millioner procent brug for en fagforening. Især med de nye UFC-ejere på vej ind, så synes jeg, at tiden er inde.”

PFA skal opnå skriftlig støtte fra mindst 30 procent af UFC-fighterne for at søge om anerkendelse hos National Labor Relations Act (NLRB). NLRB er en amerikansk lov, hvis opgave er at beskytte arbejdstagernes ret i dannelsen af fagforeninger i den private sektor.

LÆS OGSÅ: McGregors “swag walk” kopieres af store sportsstjerner – VIDEO

PFA er allerede støttet af andre store fagforeninger inden for baseball (MLBPA), amerikansk fodbold (NFLPA), basketball (NBAPA), ishockey (NHLPA) og fodbold (MLBPU).

Donald Cerrone skal kæmpe næste gang til UFC 206 imod Matt Brown. Kampen finder sted den 10. december i Toronto, hvor letsværvægtstitlen også er på spil med UFC-letsværvægtsmesteren Daniel Cormier vs. udfordreren Anthony Johnson.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »