International MMA MMADK

Amanda Nunes er mere end “bare” UFC’s bantamvægtsmester

Amanda Nunes er mere end “bare” UFC’s bantamvægtsmester

 

Amanda Nunes er den første åbent homoseksuelle UFC-mester i historien. På fredag skal hun forsvare titlen for første gang imod superstjernen Ronda Rousey.

I sommer blev der skrevet historie ved jubilæumsstævnet UFC 200. Efter kun en runde i buret mod den nu tidligere mester blev Amanda Nunes den første homoseksuelle mester i UFC’s historie.

LÆS OGSÅ: Ronda Rouseys ekstreme vindermentalitet gør hende udødelig og selvmordstruet

Aldrig før har en UFC-mester været åbent homoseksuel. Men én skulle være den første, og Nunes er glad for, at hun står forrest og viser det regnbuefarvede flag, som symboliserer LGBT-samfundet, der kæmper for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoners rettigheder.

“Jeg har tænkt mig at gøre alt, hvad jeg kan for det samfund med en positiv tilstedeværelse ved at dele min kærlighed og vise alle, at jeg er glad. Min drøm er gået i opfyldelse, og jeg ønsker at dele det med alle og hjælpe en masse mennesker, så de kan være sig selv. Jeg bliver ved, indtil verden er bedre,” sagde Nunes under en takketale ved det årlige award-show Equality California Awards, hvor hun blev tildelt en ligheds- og synlighedsaward for sin fremtrædende rolle som homoseksuel UFC-mester.

Nunes er i et forhold med stråvægtsfighter Nina Ansaroff, som også kæmper for UFC.

“Det er stort. Ikke så meget for os, eller det at vi prøver at få anerkendelse som et homoseksuelt par, men for menneskeheden, som den er. Mennesker er mennesker, de kunne være din nabo eller den næste UFC-mester. Behandl alle ens,” sagde Ansaroff efter Nunes’ mesterskabssejr til den amerikanske avis USA Today.

LÆS OGSÅ: OPTAKT: Countdown to UFC 207: Nunes vs. Rousey – VIDEO

På fredag skal hun så prøve at forsvare sin bantamvægtstitel for første gang, en bedrift ingen har gennemført siden Rousey. Selvom alle reklamevideoer har handlet om Rousey og hendes comeback, så er Nunes ligeglad.

“Jeg siger altid, at det bedste, jeg har med mig, er bæltet. Jeg er mesteren. Det eneste, jeg har set frem til, er at være mester, og det er jeg. Alle vil se Rondas comeback, og jeg er okay med det,” sagde Nunes til FOX 11 Los Angeles.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »