International MMA MMADK

Rousey tjente knap halv million i sekundet i kæmpenederlag

Ronda Rousey tjente knap halv million i sekundet i kæmpenederlag

 

Af Ehsan Faizzad

I weekenden tabte den gigantiske MMA-stjerne Ronda Rousey på brutal vis efter 48 sekunder. Til gengæld kan hun trøste sig med en kæmpe lønningspose, der svarer til knap en halv million kroner i sekundet.  

Der var ikke mange positive ting at sige om Ronda Rouseys længe ventet comeback. Det tog UFC’s regerende bantamvægtsmester, Amanda Nunes, blot 48 sekunder, før hun med brutale slagkombinationer vandt på teknisk knockout og lukkede munden på det Rousey-venlige publikum i Las Vegas.

LÆS OGSÅ: Nunes banker Rousey på teknisk knockout efter 48 sek.

Men kigger man på den officielle lønningsliste, offentliggjort af Nevada State Athletic Commission, er billedet en helt anden. Her er det Rousey, der er vinderen.

Hun står til at have tjent omtrent 21,1 millioner kroner for sin lynhurtige indsats – cirka 440.000 kroner i sekundet. Men den enorme løn kom ikke uden enorme tæsk. Rousey måtte tage imod 27 nådesløse slag og spark i processen.

Nunes vandt kampen stort, men står tilbage som taberen set udelukkende på lønnen i forhold til Rousey. Hun måtte nøjes med 15 gange mindre og tjente “kun” 1,4 millioner kroner i basisløn – cirka 30.000 kroner i sekundet.

Begge fightere forventes også at få udbetalt en pay per view-indtægt, som bliver opgjort efter procent og antal køb af stævnet UFC 207. Disse tal bliver dog ikke offentliggjort officielt.

Den enorme ulighed i lønninger skyldes Rouseys enorme popularitet, ikke bare i kampsportsverden, men også i andre kredse som fx Hollywood og blandt kvinder, der ellers er en minoritet i MMA.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du se UFC 207: Nunes vs. Rousey i Danmark

Du kan se resten af lønningerne fra UFC 207. Listen er offentliggjort af Nevada State Athletic Commission via MMAJunkie.com og står i amerikansk valuta.

 • Champ Amanda Nunes: $100,000 + $100,000 win bonus vs. Ronda Rousey: $3 million
 • Champ Dominick Cruz: $350,000 vs. Cody Garbrandt: $200,000
 • T.J. Dillashaw: $100,000 + $100,000 win bonus vs. John Lineker: $43,000
 • Dong Hyun Kim: $67,000+ $67,000 win bonus vs. Tarec Saffiedine: $40,000
 • Ray Borg: $18,000 + $18,000 win bonus vs. Louis Smolka: $32,000
 • Johny Hendricks: $100,000 vs. Neil Magny: $47,000 + $47,000 win bonus
 • Antonio Carlos Junior: $21,000 + $21,000 win bonus vs. Marvin Vettori: $12,000 
 • Alex Garcia: $18,000 + $18,000 win bonus vs. Mike Pyle: $55,000
 • Niko Price: $12,000 + $12,000 win bonus vs. Brandon Thatch: $22,000
 • Tim Means: $35,000 vs. Alex Oliveira: $28,000

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

47 Responses

 1. Fair nok ja hun har selv hyped sig selv og kæmpet sig frem til den løn.. at hun så er en evnebrik er noget helt andet

  1. Hold nu kæft Rune dit skvat du ved tydeligvis nada…. meget kan man sige om Ronda jeg ka ikk fordrage hende men hun har gjort det godt og hun har hævet kvindernes MMA

  2. Hvad kalder du mig skvat for din nar? Har intet sagt om hun ikke har gjordt det godt, skrev at det var UFC der stod for hypen ved promotion osv. Hvad er det du ikke forstår?

  3. Og nej jeg ved nada. Derfor jeg har fulgt ALT hvad der omhandler MMA de sidste 6 år, deler tips ud til næsten hvert UFC event, selv har dyrket kontaktsport. Din nar!

  4. Er du retarderet eller hvad? Hvad er det jeg skriver som indikere at jeg intet ved om det såkaldte emne? Det er UFC der står for promotion, som var det enedte jeg skrev. Selvfølgelig har Ronda hævet populariteten for kvinders MMA, men er slet ikke det vi snakker om her. Aner ikke hvad det flip kommer af, men tænker at du tabte penge på hende i går.

   At du kalder mig et udueligt dumt skvat viser jo bare at du er helt rundt på gulvet, og nemt kan sidde bag en skærm og fyre løs på tasterne. Kom og debater MMA når du er voksen nok til at skrive pænt, og så viser jeg dig hvem der følger MMA/UFC ret tæt ?

  5. Ronda Rouseys popularitet skyldes en kombination af enorm karisma, fremragende (sekundhurtige) præstationer, UFC’s første kvindelige mester, promotion fra hende selv og UFC, smuk kvinde i mandsdomineret brutal sportsgren, kontroversiel personlighed, Hollywood og meget mere. Godt nytår.

  6. Hold nu kæft Niclas Andersen, du jo dum. Du liker hans kommentar med god tone, men selv starter med at kalde mig skvat, uduelig osv. Kom i centeret med dig og træn lidt din nar!

  7. Har på intet tidspunkt snakket om Ronda’s popularitet eller hvad den skyldes. Du jo dum, hvor får du det fra? Men nu vi er ved emnet så gir jeg Ehsan ret, selvom at UFC hyped hende lige en tand for meget da hun var ubesejret. Men det skal vi 2 slet ikke snakke om, for du kan ikke diskutere uden at kalde folk for ting bag en skærm tydeligvis

  8. By the way, så skriver folk herindefra privat for at få odds forslag til events, da en del mener jeg har styr på mine facts som jeg ofte skriver i diverse kommentare. Har endda også lagt forslag ud her på siden under diverse tråde, som du jo kan se efter om er gået godt 😉 Vi ses

  9. Carsten Wiegand-Hansen Tror ikke man skal bruge tid på ham. Om lidt er du et fucking udueligt dumt skvat, eller hvad han ellers kan af flotte ord…

 2. Sådan er det jo altid, og vel også fair nok. Hvem tror i henter flest pay per view til UFC – Amanda eller Ronda? Og det er det, det handler om når vi snakker løn. Så pak jeres “ikke fair” sammen. At hun så taber er hvad det er

  1. Enig, det største navn tjener mest.
   Når Amanda lammertæver de næste 6-8 modstandere med samme overbevisning som Ronda kam vi snakke om hendes løn ???

  2. Promotion wize tror jeg ikke at Amanda bliver lige så stor som Ronda, men fighting wize tror jeg at hun er og bliver farligere. Simpelthen bare flere våben. Men de første 1-2 år Ronda var champ, var divisionen stadig under stor opbygning, konkurrencen var simpelthen ikke lige så stor som den er nu (vi så ikke folk der var RIGTIG gode all around) som vi gør nu med netop Amanda som er et beast både stående og på gulvet.

   Men lad os se hvad der sker, Nunes har ”ifølge mig” BESTEMT værktøjerne til at blive en dominerende champ 🙂

 3. Tja, Rousy skal i den grad have andre trænere for hun var på ingen måde klædt på til den kamp og havde nada defence mod Nunes boksning – præcist det samme som kostede hende bæltet mod Holly Holm.

  Så, ny træner som rent faktisk kan sit job, bedre defence vedr. boksning – og op på hesten igen 🙂

  Selvfølgelig er det OK at Rousy har en enorm check på kampen – den havde jo været det samme hvis den var gået alle fem runder.

  ….og det er helt sikkert at hun IKKE griner hele vejen ned i banken, hun er SÅ skuffet over at have tabt…..igen….. men 12-2 er ikke dårligt i mine øjne.

 4. Shhhit hvor var hun chokerende dårlig. Hun skal nok takke Herb Dean for ikke at have sluttet karrieren med endnu mere ydmygede billeder. Men stadig nærmest pinligt så skrald hun var. Hun lignede en der var 100% ukampklar. 48 sekunders Ronda Lousy. Hun var pioner og nr 1 DENGANG og respekt for det. Nunes er BAD ASS champ og hun er NU. Og mega respekt for hende.

  1. $$$ … Ronda er faldet i $$$-tanken og er gået Hollywood. Jeg havde gjort det samme. Der er ikke meget fremtid i at være en 1-trick pony i UFC, så der er mere fremtid i at lave film i Hollywood og tabe en kamp til mange $$$ 🙂 Hun er klog.

 5. Gu det sgu ej fair. Men som den lille irlænder har vist så må kæmperne bare forlange mere så det fede skaldede æg til dana ikk tar alle pengene

 6. Helt ok. Det er jo hende der hiver seertalene op. Men når det er sagt, skal hun vist holde sig til Hollyweed nu. Ærgerligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »