Debat International MMA MMADK

McGregor har UFC i skakmat efter Rouseys kæmpe nedtur

McGregor har UFC i skakmat efter Rouseys kæmpe nedtur

 

Efter Ronda Rouseys enorme fald fra tronen er der åbnet endnu en dør for Conor McGregor. Den irske superstjerne har UFC i skakmat.

Klumme af Minik Nielsen

Hvilken måde at slutte året af på. Conor McGregor er UFC’s største stjerne set med dollartegn, men Ronda Rousey bryder barrierer for MMA-fightere. Hun er blevet en “mainstream”-stjerne, som mingler sig med de kendte i Hollywood. Pludselig kom den ene filmrolle efter den anden.

Men med Rouseys kæmpe nederlag i sidste weekend ser magtkampen mellem UFC og McGregor ud til at flaske sig efter sidstnævnte.

LÆS OGSÅ: Et tilbageblik på et chokerende og historisk år i UFC

 

Rouseys måske sidste optræden

MMA er en sport, som er drevet af stjerner, og hvis UFC ikke har nogen indlysende, så begynder interessen at falde for sporten. Det så man, da Brock Lesnar annoncerede sin MMA-pension tilbage i 2011.

Der var ingen til at overtage faklen og være den næste superstjerne, UFC havde brug for. Perioden frem til de næste superstjerner Rousey og McGregor var en tid med faldende seertal og interesse for UFC.

Og nu har Rousey tabt to gange i træk. Mange spekulerer i, om det er sidste gang, vi har set hende kæmpe i oktagonen. Efter nederlaget til Holly Holm gik hun under jorden i 13 måneder og overvejede endda selvmord efter nederlaget, hvor hun også blev latterliggjort online. I efteråret, inden sidste weekends nederlag, besøgte hun den populære talkshow-vært Ellen DeGeneres.

“Det her bliver definitivt en af mine sidste opgør, så alle må hellere se med,” sagde Rousey.

 

McGregor har UFC i skatmat

Fremtiden for Rousey i UFC ser derfor ud til at lakke mod enden. Efter McGregors sejr i november afslørede han til pressemødet, at han skal være far til maj. Han ville tage en lang pause fra sporten for at fokusere på det nye liv som kommende familiefar.

Og med Rouseys udmeldinger om snarligt karrierestop ser det ud til, at UFC’s to største stjerner er ude af billedet. Hvem skal så tage over? For UFC og de nye ejere har desperat brug for stjerner for at få afkast på de omkring 27 milliarder kroner, som blev brugt på købet af UFC.

Det giver McGregor endnu en fordel i forhandlingerne med UFC. For hvis Rousey stopper, er han den ubestridt største, men vigtigst af alt, den eneste superstjerne UFC har lige nu. Det vil han sandsynligvis udnytte til fulde.

LÆS OGSÅ: UFC-kommentator stopper efter 19 år

Ireren er en mester i marketing og selvpromovering. Og han har nogle krav, han gerne vil have indfriet, hvis han skal kæmpe før den planlagte pause frem til sommer eller tidligt efterår.

En ting er dog sikkert. McGregor har UFC i skakmat. Han venter stadig på det famøse første møde med UFC’s nye ejere. Og mon ikke, at UFC tager initiativet denne gang, for Ronda Rouseys fremtid i MMA er i den grad uvis.

Minik Nielsen er klummeskribent for MMADK. Klummen er udtryk for skribentens egen holdning.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

29 Responses

 1. UFC har nada.. Deres primære indtægt er stadig Pay per view.. Og hvilken kamp er der i UFC ligenu der kan få den almindelige sportsfan til at betale 60$ ? Nick og Nate Diaz er vel de bedste bud på store personligheder, der kan trække betalende fans til.. Problemet for UFC er, at Diaz brødrene ved de er de største trækplastre udover Conor pt.. Og at de har tænkt sig at tage sig RIGTIG godt betalt.. Og UFC er ikke fan af at betale sine fightere ret meget..
  ..Ellers kan jeg ikke komme på nogen der i nærmeste fremtid kan blive stjerner (og som også har X factor og dermed kan tiltrække såkaldte casuals)… Måske med tiden Yair Rodriguez, Michael Page, Alexa Grasso, Megan Anderson, Andrea KGB Lee, Mackenzie Dern, Micky Gall og et par andre kan gøre en forskel ?

  1. Ivik Jensen Cody er en fantastisk fighter… Ved bare ikke om hans look (neck tat osv) og hans manglende kommunikationtevner kan overføres til mainstream appeal.. Og så er han lille.. Små fyre har svært ved at fange offentlighedens opmærksomhed.. Bare se Mighty Mouse

  2. Du har sandsynligvis ret, men måden han tog bæltet på var bemærkelsesværdigt. Havde han taget den med KO havde det været perfekt, og noget der mangler i de små divisioner.

  3. Garbrandt er en nyfødt stjerne, dog stadig en lille en. At Cody Dominick Cruz’ede Dominick Cruz er vildt imponerende og det han gjorde med bæltet og unge knægt var i en sand mesters ånd. Hvis han får de rigtige modstander hvor der kan skabes lidt hype kan han blive stor også i forhold til de ‘kun’ er 135’er.

  4. Kåre du har ret.. no love har jeg fulgt på insta i noget tid. Han er gået msssivt op i likes og har langt bedre personlighed og er sindsyg i ringen.. og bare rolig han skal nok få folk til at se ufc og folk glemmer khabib som har den største fanskare.. bliver han nummer et stikker det af…
   Og mvp fra bellator.. han skal til ufc :’) han mknder lidt om conor 😉

  5. Kåre Jensen hvor koster det 60$ for et ppv? Forstår simpelthen ikke det her med, at skulle Grecor ikke være en del af UFC, så har de ingenting. Hvad så med før han blev en stjerne, der kørte UFC helt fint. Der er lidt til casuals fans og lidt til de hardcore fans. UFC ridder videre uden McGregor, det vil de altid gøre ?

   Forhåbentlig er der mange der ikke kun går op i ham, men også de andre, og dem som endda gør det endnu bedre i ringen..

 2. Lad ham nu bare møde en han ikke selv udvælger.. khabib, edgar eller woodley.. så er skakspillet åbent igen 🙂

  1. Jeg er ikke enig. Edgar har været mester før og er aldrig blevet slået ud.. aldo var uheldig med conor.. edgar har det der skal til for at nappe conor.. og det har khabib satme os ;’) woodley er jeg vild med men mangler stadig at bevise noget.. men sandheden er at conor har været heldig med sine modstander.. han er hjernedød og sygt sygt god.. men tog man pemgene væk og kæmpere skulle kæmpe sig op ar ranglistrn var tingene os anderledes.. han mødte nummer 5 og nummer 10 inden han fik mendes som kom fra ferie..

  2. Og møder conor mayweather trækker han sig tilbage med 4 nederlag og penge nok :’) han vil aldrig møde aldo igen. Personligt tror jeg den kamp ville slå rekord med undtagelse af khabib kampen. Han har mange fans bag sig…

  3. Sygt heldig?? Hold nu kæft mand.. du er da helt væk.. han har most dem alle sammen..
   du har været heldig at få en hjerne, prøv at brug den og tag hater brillerne af

  4. Dennis du lyder som en rigtig klog og velovervejwt fyr.. har du set andre kampe end conors,? :’) og hvem rankede har han most??? None.

  5. Edgar tabte dog næsten til jeremy stephens, som Conor er en bedre version af i mit hoved(plus størrelses forskellen).
   Og khabib blev ramt rigtig meget mod Johnson og rocked, og igen ville jeg argumentere at Conor er niveauet over i striking! 🙂

   Ville sige begge var hans at tabe, på trods af hvor gode khabib og Edgar er! 🙂

  6. Conor er sygt god.. rolig. Men der er forskel på kamp stil og han har haft modstandere der passede godt til hans stil. Mendes kom direkte fra ferie, og han moste jo conor indtil han dummede sig. Direkte fra ferie. Aldo var jo uheldig. Det aldrig set før at der ikke har været omkamp.. diaz tabte han ikke der og i omkampen var diaz mistænkelig ringe, og ville ha omkamp. Hvis diaz tabte var der mulighed for 20 mio kroner mere. Tænk på det.. alvarez har jo aldrig været toppen. Rda har været nedafgående. Og lignede alvarez en der var på toppen. Just sayingå..
   Khabib har aldrig tabt. Conor har 3 nederlag.. vi bliver aldrig enige og folk har tit tendes til at udtale uden at se det større billede.. conor er jo sygt god men ja der er andre der har gjort det bedre 😉

 3. I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic,
  you can earn additional cash every month because you’ve got hi
  quality content. If you want to know how to make extra bucks, search for:
  Boorfe’s tips best adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »