International MMA MMADK

B.J. Penn øjner UFC-titel på trods af 6 år uden sejr

B.J. Penn øjner UFC-titel på trods af 6 år uden sejr

 

Af Ehsan Faizzad

Det er seks år siden, at B.J. Penn smagte sejrens sødme. Alligevel øjner han historie, når han på søndag starter jagten på UFC’s fjervægtstitel imod Yair Rodriguez. 

Han var UFC’s letvægtsmester og weltervægtsmester. Hawaiianske B.J. Penn er kun en ud af tre fightere, som har vundet en UFC-titel i mere end en vægtklasse.

LÆS OGSÅ: Rousey comeback blev formentlig en kæmpe pay per view-succes

Det var en varm forårsaften i Abu Dhabi, da Penn tabte letvægtstitlen, og nedturen startede. Siden nederlaget i 2010 er det gået stærkt ned ad bakke for den aldrende stjerne, som har været i limbo om pension eller genoplivning af karrieren. Resultaterne har været lige så usikre med blot en enkelt sejr i seks år og syv kampe.

Men de seneste års horrible resultater har ikke taget modet fra 38-årige Penn. På søndag gør han atter comeback med enorme ambitioner efter 2,5 år.

“Mit store mål lige nu er at vinde min tredje VM-titel. Og så vil tiden vise. Hvis det tager lidt tid, trækker jeg mig måske tilbage. Hvis det går hurtigt, går jeg måske op til letvægt,” siger Penn i et interview med netmediet MMAFighting.com.

 

Penn får dog ikke en nem opvarmningskamp, som det ellers ofte er tilfældet med boksesporten, når en stor stjerne vender tilbage efter en lang pause. Jagten på titlen starter med den 24-årige mexicaner Yair Rodriguez, som har taget MMA-verden med storm med sin eksplosive og dynamiske kampstil.

Rodriguez er turneringsvinder i UFC’s realityprogram The Ultimate Fighter Latin America, hvor otte fjervægtere og otte bantamvægtere dystede om en UFC-kontrakt i hver division. Siden har han fulgt succesen op med fire imponerende sejre i træk. Næstsidst imod Andre Fili, hvor Rodriguez knockoutede førstnævnte med et flyvende hovedspark.

Men Penn har også set det hele i sin 16 år lange MMA-karriere. Hans blik er rettet mod bedriften om at blive den første fighter nogensinde til at vinde en UFC-titel på tværs af tre forskellige vægtklasser.

LÆS OGSÅ: Toptræner: Rouseys nederlag skyldes ikke hendes træner

“Jeg elsker kampsport. Jeg elsker alt ved det. Den tredje titel driver mig helt sikkert også. At erobre tre titler i tre forskellige vægtklasser. Det vil være en fantastisk bedrift for mig selv. Og så kan jeg måske få noget søvn om natten,” sagde Penn.

Kampen imellem B.J. Penn (16-10-2) og Yair Rodriguez (9-1) finder sted natten til mandag dansk tid til UFC Fight Night 103 i Phoenix. Danske Joachim Christensen kæmper også samme aften imod serbiske Bojan Mihajlović.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »