International MMA MMADK

UFC-stjerne frikendt efter positiv dopingtest

UFC-stjerne frikendt efter positiv dopingtest

Cris Cyborg slipper for en karantæne efter en positiv dopingtest sidste år. UFC-stjernens midlertidige suspension er ophævet med øjeblikkelig virkning.  

 

Af Ehsan Faizzad

Det var på grund af en sygdom, at Cris Cyborg i samråd med sin læge tog det forbudte stof Spironolactone. United States Anti-Doping Agency (USADA) meddelte fredag, at Cyborg frikendes trods en positiv dopingtest i december sidste år.

LÆS OGSÅ: Officielt: Georges St-Pierre underskrvet ny UFC-kontrakt

USADA valgte efter en undersøgelse at tildele Cyborg en såkaldt “Therapeutic Use Exemption” (TUE) med tilbagevirkende kraft. Det er en dispensation til brug af lægemidlet i forbindelse med hendes behandling af sygdommen.

Derfor er hendes midlertidige suspension ophævet med øjeblikkelig virkning. Hun er nu fri til at kæmpe igen.

“Jeg er meget glad for, at USADA tog sin tid og gennemgik detaljerne i min TUE-ansøgning omhyggeligt. Og at de var enige i, at min brug af recepten altid har været lægeligt begrundet,” skrev Cyborg på Facebook.

Cyborg anses af mange som den bedste kvindelige fjervægter i verden. Derfor havde mange kampsportsentusiaster gerne set, at Cyborg havde kæmpet om UFC’s første kvindelige fjervægtstitel i sidste weekend.

I stedet måtte Cyborg se sin hollandske kollega Germaine de Randamie erobre fjervægtstitlen. Nu ligger det i kortene, at Randamie skal forsvare titlen imod Cyborg.

LÆS OGSÅ: Holly Holm appellerer UFC-nederlag efter kontroversielle slag

31-årige Cyborg har blot tabt en enkelt kamp i MMA-karrieren, som vel at mærke var hendes allerførste professionelle kamp. Hendes rekordliste byder på 17 sejre.

Det er dog ikke første gang, at Cyborg er i søgelyset i en sag om forbudte præstationsfremmende midler. I 2011 modtog hun en dopingdom på et år for brug af anabolske steroider.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »