Debat International MMA MMADK

Klumme: UFC’s interim-bælter er det nye sort

 Klumme: UFC’s interim-bælter er det nye sort

Før i tiden var interim-bælter til UFC-mestre med lange skadespauser eller inaktivitet. Men nu ser det ud til at være UFC’s nye markedsføringsstrategi.

 

Af Minik Nielsen

UFC har siden starten tilbage i 1993 lavet 14 interim-bælter af forskellige grunde. Størstedelen har været, fordi mestrene har været skadet i længere perioder eller generelt bare inaktive. Men den tid ser ud til at være slut.

Siden april sidste år har UFC lavet hele fire af slagsen ud af de fjorten i alt. Det ligner efterhånden den nye markedsføringsstrategi for UFC at lave en interim-titel for at give stævnerne nogle bælter for at kunne sælge bedre. Interim-bælter i alle afskygninger i UFC er den nye vej frem.

Forvirret? Det kan jeg godt forstå. De fire seneste bælter har hver deres historie, men på mange punkter ligner de en ny trend for UFC.

LÆS OGSÅ: Spiltips til UFC: To eksplosive sværvægtere i aktion

Letsværvægtsmesteren Daniel Cormer var faktisk meget aktiv indtil hans skade sidste år, som fik ham til at trække sig fra kampen mod Jon Jones tilbage i april. Han havde kæmpet tre gange i 2015 og kæmpede igen ved UFC 200 i juli måned af 2016.

Så grunden til, at kampen mellem Jones og Cormiers erstatning, Ovince Saint Preux, blev en interim-titel kan ikke have været på grund af en lang skadespause eller inaktivitet, men derimod fordi stævnet UFC 197 ikke så særlig stærk ud på papiret. For at booste salget af PPV satte UFC et bælte på spil, nemlig en interim-titel. Derefter eskalerede det.

José Aldo vandt et interim-bælte ved UFC 200. Det var fordi, at Conor McGregor skulle have sin omkamp med Nate Diaz, der ville være hans anden kamp udenfor sin vægtklasse, siden han vandt fjervægtstitlen over netop Aldo tilbage i december 2015.

Da UFC 200 var en milepæl i organisationens historie skulle alle midler i brug for at pumpe stævnet op til det største nogensinde. Derfor kom der en ekstra titelkamp på kortet for at generere flere PPV’s.
Interim-fjervægtsbæltet som Holloway og Pettis skulle kæmpe om ved UFC 206 i december sidste år var endnu mere bizart. McGregor var den rigtige mester og Aldo var interim. Alligevel valgte UFC at tage bæltet fra McGregor og forfremme Aldo til den rigtige mester og derefter lave et interim-bælte, som Holloway efterfølgende vandt på TKO.

Det var igen et UFC 206-stævne, der så meget tyndt ud på papir og med mange ændringer. Hovedkampen mellem Daniel Cormier og letsværvægtsudfordrer Anthony Johnson faldt igennem på grund af en skade til mesteren. Derfor måtte UFC være kreative og forfremmede Holloway og Pettis til hovedkampen, og selvfølgelig skulle der en titel på spil til at sælge stævnet.

LÆS OGSÅ: UFC-stjerne frikendt efter positiv dopingtest

Næste måned skal Nurmagomadov og Ferguson så kæmpe om interim-letvægtsbæltet, selvom McGregor er den rigtige mester. Ligeledes virker bæltet i dette tilfælde malplaceret, da McGregor ikke er skadet. Dog har han udtalt, at han ville holde en lang pause, da han skal være far til maj.

Men han udtalte samtidig også til journalisten Ariel Helwani ved et PPV-interview sidste måned, at han ville have kæmpet for UFC inden hans kommende søns fødsel, hvis UFC havde spurgt ham.

Hvad fremtiden bringer vides af gode grunde ikke. Men mon ikke vi ser et interim-bælte eller to mere inden kalenderen siger 2018. Vi kan i hvert fald se en udvikling i UFC’s måde at håndtere ‘tynde stævner’ på. Interim-bælter er det nye sort.

Minik Nielsen er klummeskribent for MMADK. Klummen er udtryk for skribentens egen holdning.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

5 Responses

  1. Og UFC taber mere og mere troværdighed! De skal være glad for at deres fightere er så dygtige! For UFC er blevet noget makværk! Ser det for fighterne. Vis de vidste mere bellator så ville jeg nok se det i stedet! Jeg har hvert fald mistet en del for UFC!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »