International MMA MMADK

Ben Rothwell testet positiv og midlertidigt suspenderet

Ben Rothwell testet positiv og midlertidigt suspenderet

 

Af Minik Nielsen

UFC-sværvægter Ben Rothwell er blevet suspenderet på ubestemt tid, efter han har fået konstateret en positiv dopingtest. Antidopingorganisationen USADA skal nu undersøge sagen nærmere.

En ny dag, en ny positiv dopingtest. Sådan kan det i hvert fald føles i disse dage i UFC.

Amerikanske Ben Rothwell fik uanmeldt besøg af antidopingorganisationen USADA i sidste måned. Resultatet af den test ser ud til at indeholde ulovlige stoffer.

LÆS OGSÅ: Tyron Woodley tjente stort millionbeløb i tam UFC-sejr

Til gengæld offentliggør USADA aldrig, hvad atleterne tester positiv for, medmindre atleten selv offentliggør det. Rothwell er nu suspenderet på ubestemt tid af UFC, indtil sagen bliver gennemgået. 35-årige Rothwell har ret til at få analyseret B-prøven.

Det er ikke første gang, at Rothwell er involveret i en dopingsag. I 2013 fik han ni måneders karantæne for brugen af testosteron.

Rothwell er planlagt til at skulle kæmpe imod den tidligere sværvægtsmester Fabricio Werdum ved UFC 211 i maj måned. Men den kamp er nu i fare for at blive aflyst, da sagen kan tage måneder at få afgjort.

Det er anden gang de to tunge drenge har været planlagt til at skulle kæmpe. Sidst var tilbage i september sidste år. Her måtte Rothwell trække sig fra kampen med en skade.

Amerikaneren kan se frem til en karantæne på op til to år, hvis han bliver kendt skyldig i doping, men indtil videre er det kun en midlertidig suspension.

LÆS OGSÅ: Officielt: St-Pierres comeback imod Bisping om UFC-titel

Det er UFC’s beslutning at offentliggøre disse midlertidige suspensioner, inden sagerne er afgjort for at spille med åbne kort overfor offentligheden. Det er ikke en metode, USADA bruger, da de først offentliggør resultater, når sager er afgjort.

I skrivende stund har UFC ikke offentliggjort, om Ben Rothwells kamp imod Fabricio Werdum bliver aflyst.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »