International MMA MMADK

Aflyst topkamp kostede Tony Ferguson næsten 3 millioner

Aflyst topkamp kostede Tony Ferguson næsten 3 millioner

Tony Ferguson måtte gå slukøret fra Las Vegas. Sidste weekends topkamp imod Khabib Nurmagomedov blev aflyst, og det betød en lønnedgang på omkring 80 procent til UFC-fighteren.

 

Af Ehsan Faizzad

Lørdag nat skulle have været Tony Fergusons absolutte højdepunkt i MMA-karrieren. UFC-titlen var på spil, og han havde udsigt til at tjente 3,5 millioner kroner med en sejr.

I stedet blev hans modstander, russiske Khabib Nurmagomedov, akut syg og måtte trække sig en dag før topkampen. Det havde store konsekvenser for begge fightere, som havde trænet og investeret i en ni måneders træningslejr.

LÆS OGSÅ: Stortalentet Yair Rodriguez møder veteranen Frankie Edgar

Tony Ferguson afslørede i et interview til podcasten The MMA Hour, at han blot fik udbetalt under en fjerdedel af det, som han kunne have tjent, hvis han havde vundet kampen.

Ifølge den anerkendte journalist Ariel Helwani skulle Tony Ferguson have endt med en udbetaling på omkring 700.000 kroner. Det betyder en lønnedgang på op mod 2,8 millioner kroner.

“Det var som et slag i ansigtet. Mine træningsomkostninger var det højeste nogensinde, fordi det var den største kamp i min karriere. Nu sidder jeg her og tænker: hvad er jeg værd for UFC? Kæmper jeg ikke nok? Bløder jeg ikke nok for dem?” sagde Ferguson til netmediet MMAJunkie.com.

LÆS OGSÅ: Ben Rothwell testet positiv og midlertidigt suspenderet

Khabib Nurmagomedovs havde også udsigt til at tjente 3,5 millioner kroner med en sejr. Han måtte rejse fra Las Vegas til Rusland fuldstændig tomhændet og under hård kritik fra offentligheden.

UFC er som regel ikke forpligtet til at betale deres fightere, hvis kampen ikke finder sted. Det gælder også for fightere, hvis modstander har trukket sig fra kampen eller af anden årsag ikke kan kæmpe. UFC-fightere bliver heller ikke lønnet under deres træningslejr.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »