International MMA MMADK Sidebar artikel

UFC overvejer ny vægtklasse for kvinder

UFC overvejer ny vægtklasse for kvinder

Antallet af kvindedivisioner i UFC vokser måske. MMA-organisationen annoncerede i dag, at de overvejer at oprette en fluevægtsdivision til sommer.

 

Af Ehsan Faizzad

UFC’s første kvindelige fluevægtsmester kåres måske i år. MMA-organisationen annoncerede den eventuelt store og historiske nyhed i dag via en pressemeddelelse. Senere samme dag trak de pressemeddelelsen tilbage og kaldte det en fejl.

LÆS OGSÅ: Nate Diaz: Jeg er dobbelt UFC-mester, ikke Conor McGregor

I pressemeddelelsen stod det, at det skulle ske med en lancering af en ny kvindedivision til sommer. Der er tale om fluevægtklassen på højst 56,7 kg, som måske bliver UFC’s fjerde kvindelige division. Der er i alt 12 divisioner i UFC.

Den nye fluevægtsdronning krones i så fald til næste sæson af UFC’s famøse realityprogram, The Ultimate Fighter. Programmet optages til sommer, men får først premiere senere på året.

The Ultimate Fighter er bygget op omkring et turneringsformat, hvor en række fightere kæmper sig til tops.

Denne gang vil vinderen i så fald ikke ”kun” blive tildelt en UFC-kontrakt, men i stedet en UFC-titel. Det er kun sket en gang før i historien.

LÆS OGSÅ: Anderson Silva sender advarsel til UFC: Titelkamp eller karrierestop

UFC havde ellers planlagt en kommende sæson med kvindelige stråvægtere og mandlige bantamvægtere. Det er ifølge pressemeddelelsen aflyst.

UFC overvejer, at en ny casting af kvindelige fluevægtere skal finde sted den 23. maj i Las Vegas.

Opdateret den 4. maj kl. 22:28: UFC har meddelt til Yahoo Sports og MMAFighting.com, at pressemeddelelsen blev sendt ud ved en fejl. En ny kvindedivision i fluevægt er derfor ikke officiel. Men UFC bekræfter, at det er noget, som de overvejer i øjeblikket. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »