International MMA MMADK Sidebar artikel

Dan Henderson om MMA-regler: Tillad knæ mod liggende modstander

Dan Henderson om MMA-regler: Tillad knæ mod liggende modstander

At tillade knæ mod en liggende modstander i alle situationer i MMA burde være lovligt. Det ville desuden gøre kamplederens arbejde lettere. Det mener i hvert fald den pensionerede MMA-legende Dan Henderson.

 

Af Martin Stoltenborg Christensen

Efter at have set slutningen af kampen mellem Gegard Mousasi og Chris Weidman ved stævnet UFC 210 har Dan Henderson meldt ud, at det burde være tilladt at anvende knæ mod en liggende modstander. Lignende kontroversielle situationer ville ifølge ham således blive undgået.

”Jeg så, at Weidmans hånd knap nok rørte kanvassen. Det hele kunne have været undgået, hvis MMA bare ville tillade anvendelse af knæ mod en liggende modstander. Det har jeg sagt i årevis,” skrev Dan Henderson i sin blog på Champions.co.

Kamplederen på hårdt arbejde

At tillade knæ til hovedet i særlige situationer er en ny detalje i MMA’s regelsæt for kalenderåret 2017. Ifølge Dan Henderson er de nye regler alt for vanskelige at fortolke. Lovliggørelse af knæ i alle situationer med hensyn til en liggende modstander ville ifølge ham gøre arbejdet meget lettere for kamplederen.

”Chris Weidman ville ikke have været i den situation, hvis han vidste, at han kunne risikere at få et knæ i hovedet. Den måde, de nye regler fungere på, er ikke holdbar. Kamplederen ender med at stå i en gråzone, når han skal træffe en afgørelse. Er det hele hånden eller kun fingerspidserne, der rører? Det er frustrerende,” skrev Dan Henderson.

Den kontroversielle slutning på kampen mellem Gegard Mousasi og Chris Weidman har nok givet MMA-regelsættet stof til eftertanke. Spørgsmålet er, om mere berømte navne i sporten kommer til at lufte samme opfattelse som Dan Henderson.

Gamle regler spændte ben for dansker

En lignende situation udspillede sig for Christian Colombo til UFC i september sidste år. Her landede danskeren et knæ til hovedet mod tyske Jarjis Danho, som kun rørte kanvassen med fingerspidserne.

Men da det var, før de nye regler var trådt i kraft, så gik det i modsætning til Gegard Mousasi anderledes for Christian Colombo. Han fik fratrukket et point og blev dermed også frataget sejren som i stedet blev til et uafgjort resultat på dommerstemmerne.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »