International MMA MMADK Sidebar artikel

Verdens bedste fighter retter voldsom kritik mod UFC

Verdens bedste fighter retter voldsom kritik mod UFC

Den nuværende UFC-mester Demetrious Johnson er stærkt utilfreds med den behandling, han har modtaget af MMA-organisationen UFC.

 

Af Ehsan Faizzad

Demetrious Johnson ligger nummer 1 på UFC’s rangliste over alle vægtklasser. Men den nuværende UFC-fluevægtsmester er stærkt utilfreds med sin promotor. Han retter voldsom kritik mod MMA-organisationen UFC.

Beskyldningerne handler om en lang række af ting. En af dem er, at UFC i årevis har trynet Demetrious Johnson og ikke behandlet ham med respekt.

”UFC’s dårlige behandling og mobning har endelig fået mig til at tale ud. Jeg vælger at gøre det nu, fordi jeg føler, at mine værdier og min integritet som person og fighter bliver ødelagt af en organisation, jeg kun har svedt og blødt for de sidste syv år af mit liv,” skrev Johnson i en udtalelse til det amerikanske netmedie MMAFighting.com.

UFC har i skrivende stund ikke svaret på beskyldningerne.

 

Johnson: UFC truede med at lukke division

Ifølge Demetrious Johnson handler den nuværende fejde om hans næste kamp, hvor han med en sejr kan slå UFC-rekorden og opnå 11 titelforsvar i træk.

Ifølge Demetrious Johnson havde UFC først insisteret på, at han skulle kæmpe mod fluevægter Ray Borg og ikke Sergio Pettis eller UFC-mester Cody Garbrandt, som Demetrious Johnson havde foreslået som større navne.

Det endte med, at Demetrious Johnson gav sig og gik med til at møde Ray Borg. Men senere vil UFC pludselig have, at han skulle skifte modstander til bantamvægter T.J. Dillashaw, som UFC nu mente var et større navn. Den kovending kan Demetrious Johnson ikke forstå.

Han vil derfor ikke gå med til kampen mod T.J. Dillashaw uden økonomiske garantier. Han er bange for, at T.J. Dillashaw, som ikke før har kæmpet i fluevægt, misser vægt og ødelægger drømmen om at slå UFC-rekorden. Det faldt ikke i god jord hos UFC-præsident Dana White.

”Dana fortalte mig vredt, at jeg vil komme til at kæmpe mod T.J. Dillashaw uden noget at skulle have sagt om min karriere, eller de planer vi først aftalte. Han sagde også, at hvis jeg ikke accepterede kampen mod T.J Dillashaw og droppede Ray Borg, så vil han lukke hele fluevægtsdivsionen,” skrev Demetrious Johnson.

LÆS OGSÅ: Demetrious Johnson skriver historie med pragtpræstation – VIDEO

Demetrious Johnson vil ikke trynes

Demetrious Johnson fastholder, at han gerne vil kæmpe mod T.J. Dillashaw, hvis sidstnævnte kæmper en kamp i fluevægtdivisionen og beviser, at han kan klare vægtgrænsen på 56,7 kilo. Men han vil ikke lade sig tryne af UFC til at acceptere nogle vilkår, der går imod hans principper.

”Jeg sagde, så luk den motherfucking division,” sagde Demetrious Johnson i et andet interview i podcasten The MMA Hour og fortsatte:

”Jeg har aldrig misset vægt, er altid kommet til tiden, deltaget i alle interviews under fight week, rejst til Australien to gange for fluevægtsdivisionen. Jeg har gjort meget.”

Den 30-årige amerikaner er også utilfreds med, at UFC-præsident Dana White i podcasten UFC Unfiltered har insinueret, at han er bange for at kæmpe mod T.J. Dillashaw.

 

Aldrig fået PPV-indtægter

Demetrious Johnson sagde også, at han aldrig har fået del i UFC’s pay per view-indtægter. Det er ellers hovedreglen som UFC-mester, at man får en kontrakt med såkaldte ”pay per view-points”.

Men i Demetrious Johnsons tilfælde har UFC angiveligt sagt, at fluevægtsdivisionen ikke interesserer fansene nok. Demetrious Johnson forklarer derimod, at UFC ikke promoverer ham og hans kampe, som man gør med andre UFC-stjerner.

UFC gik dog med til en aftale om pay per view-points til Demetrious Johnsons næste store kamp, hvor han kan slå UFC-rekorden. Men da Demetrious Johnson senere forsøgte at forhandle sig til mere, fik han et klart svar.

”(UFC-matchmaker) Mick Maynard talte med Dana White og (UFC-matchmaker) Sean Shelby, som sagde til ham, at han skulle nægte mig PPV-points for alle mine fremtidige fluevægtskampe,” skrev Demetrious Johnson.

LÆS OGSÅ: Demetrious Johnson: Min drømmemodstander er Conor McGregor

Kan gå fra UFC-mester til fabriksarbejder

Hvordan vil UFC reagere på den heftige kritik? Det ved Demetrious Johnson ikke, men han er villig til at strække sig langt for sine principper.

”Jeg har ingen ide. En ting er sikkert. Jeg kommer ikke til at kæmpe mod en anden bantamvægter,” sagde Demetrious Johnson og afviste ikke, at han vil vende tilbage til livet som fabriksarbejder.

Demetrious Johnson er én af kun to fightere, der har forsvaret UFC-titlen ti gange i træk. Han betragtes af mange som den bedste fighter i verden på tværs af alle vægtklasser.

Derfor topper han også UFC’s officielle “pund for pund”-rangliste efterfulgt af UFC-stjernen Conor McGregor på andenpladsen.

Du kan se hele interviewet med Demetrious Johnson i videoen forneden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »