Andre kampsport International MMA MMADK Sidebar artikel

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor: Her er reglerne til boksebraget

Floyd Mayweather vs. Conor McGregor: Her er reglerne til boksebraget

Braget mellem boksestjernen Floyd Mayweather og MMA-stjernen Conor McGregor bliver en regulær boksekamp. Her er regelsættet.

Foto: Showtime

Af Ehsan Faizzad

Floyd Mayweather må bruge alt, hvad han har lært i boksesporten. Conor McGregor må kun bruge én af mange kampstilarter i sporten mixed martial arts (MMA).

De to åbenmundede kampsportsstjerner er blevet enige om en regulær boksekamp den 26. august i Las Vegas. Kampen forventes at blive en af de største kampsportsbegivenheder nogensinde.

Letmellemvægt

Kampen bliver bokset i letmellemvægt. Det betyder, at fighterne højst må veje 154 pund eller 69,8 kilo. Det passer Conor McGregor, som er letvægtsmester i MMA-organisationen UFC, udmærket. Han vejede 155 pund i sin sidste MMA-kamp.

Floyd Mayweather er en anelse mindre, lavere og har kortere rækkevidde. Men han har de seneste år bokset i både letmellemvægt og weltervægt, hvor han også var bokseverdensmester i begge vægtklasser.

 

12 x 3 minutter

Der vil ikke være nogen boksetitler på spil, når 40-årige Floyd Mayweather og 28-årige Conor McGregor skal duellere i den nye T-Mobile Arena i hjertet af Las Vegas.

Men kampen bliver alligevel en 12 runders kamp af tre minutter, som man ofte ser med titelkampe i boksning. Det står i kontrast til MMA, hvor man i titelkampe kæmper fem omgange – dog varer hver omgang fem minutter.

boksehandsker

Både Floyd Mayweather og Conor McGregor skal iføre sig boksehandsker i tykkelsen otte ounce. De er dobbelt så store som MMA-handsker, der kommer i tykkelsen fire ounce. Jo tykkere og blødere handskerne er, desto sværere er det at knockoute sin modstander.

Den filippinske boksestjerne Manny Pacquiao kunne forrige år ikke besejre Floyd Mayweather. Dengang var begge boksere iført boksehandsker i tykkelsen otte ounce.

 

Ingen spark eller stranguleringer

Det vil kun være tilladt at bruge næverne. Det står sort på hvidt i kontrakten, som er indgået mellem Floyd Mayweather og Conor McGregor. Man følger det almindelige regelsæt fra professionel boksning.

Med andre ord er andre MMA-teknikker udelukket. Ingen af atleterne må give spark, knæ eller albuer. Man må hellere ikke lave ledlåse, stranguleringer eller forsøge at tage kampen ned på gulvet med teknikker fra for eksempel judo eller brydning.

Opdateret den 26. august: I artiklen fremgik det, at kampen skulle bokses med 10 ounce-handsker. Men på boksernes opfordring tillod atletikkommisionen i Nevada den 16. august at skifte til en mindre størrelse – nemlig otte ounces. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

31 Responses

    1. Emil Stenfors Marcussen jeg tror, at Connor vælger pengene i stedet.
      Som han selv har sagt, når han har tjent nok penge, så casher han ud og det vil han nok gøre på denne kamp.

    1. Glad for at høre, at jeg ikke kun er den eneste, der kan se det. Følte lige, at jeg var med i kejserens nye klæder.

  1. De skal sku da ikke bokse i 10 ounce gloves, tag jer sammen mmadk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »