Andre kampsport International MMA MMADK Sidebar artikel UFC Danmark

Floyd Mayweather påstår: Jeg tjener 2 milliarder mod Conor McGregor

Floyd Mayweather påstår: Jeg tjener 2 milliarder mod Conor McGregor

300 millioner dollars eller omkring to milliarder kroner. Så mange penge hævder boksestjernen Floyd Mayweather at tjene i sommerens boksebrag mod MMA-mesteren Conor McGregor.

Embed from Getty Images

 

Af Ehsan Faizzad

Den amerikanske boksestjerne Floyd Mayweather glæder sig til sidst på måneden, hvor han hævder at komme til at tjene i omegnen af to milliarder kroner.

Den 26. august gør han comeback i bokseringen mod den irske MMA-mester Conor McGregor, der forventes at blive en gigantisk kommerciel succes.

LÆS OGSÅ: Mayweather udfordrer McGregor: Lad os skifte til tyndere boksehandsker 

Vi taler ikke om en kontrakt over fire eller fem år. Jeg kan tjene det på 36 minutter. 300 (millioner dollars) eller mere på 36 minutter. Jeg er bare ærlig,” sagde Floyd Mayweather i andet afsnit af programserien All Access på tv-kanalen Showtime, som mediet TMZ har fået fingrene i inden premieren i morgen.

Mayweather tjente 1.4 milliarder på én kamp

De samlede lønninger bliver dog ikke offentliggjort af parterne eller Nevadas Atletikkommission. Derfor er Floyd Mayweathers påstand udokumenteret. Lønningerne afhænger også i høj grad af, hvor mange kunder køber adgang til boksekampen på pay per view.

Påstanden er på den anden side heller ikke taget ud af den blå luft. I 2015 rapporterede det amerikanske medie ESPN via interne kilder, at Floyd Mayweather havde tjent i omegnen af svimlende 1.4 milliarder kroner på boksekampen mod filippinske Manny Pacquiao.

Kampen, som var blevet dømt ”århundredes kamp”, blev dengang en historisk kommerciel succes. Den slog pay per view-rekorden med 4.6 millioner kunder, som hver især havde betalt omkring 600 kroner for at se kampen.

Mayweather vs. McGregor kan nå samme højder

“The Money Fight”, som boksebraget mellem Floyd Mayweather og Conor McGregor er blevet døbt, forventes på nuværende tidspunkt at nå samme højder. Det menes derfor, at begge fightere i hvert fald kommer op i nærheden af lønninger på 100 millioner dollars eller omkring 630 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Tusindvis af billetter tilbage til Floyd Mayweather vs. Conor McGregor

Den 29-årige MMA-mester Conor McGregor skal dog udbetale en procentdel af sin lønning til MMA-organisationen UFC, hvor han normalt kæmper. Det skal 40-årige Floyd Mayweather, som er sin egen promotor, dog ikke.

”De kalder mig ”Money” Mayweather af en grund. Jeg tjener pengene uanset hvad,” sagde den pengeglade amerikaner med bunker af 100 dollars-sedler foran sig.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on RedditEmail this to someonePrint this page

6 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »